Proprietarii din Micro II se judecă cu Primăria Târgovişte pentru taxa de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii reclamă că noul bir a fost stabilit în totală contradicţie cu Legea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice. Mai multe asociaţii de proprietari din municipiu sunt hotărâte să urmeze exemplul celor din Micro II şi să-şi câştige drepturile în instanţă

Scandalul generat de taxa de habitat s-a amplificat. Asociaţiile de proprietari sunt decise să ia taurul de coarne. În această toamnă, s-a fixat termen la Judecătoria Târgovişte pentru judecarea cererii Asociaţiei de Proprietari 120, din Micro II. Reprezentantul acesteia, Ion Stancu, a chemat în faţa instanţei Consiliul Local Târgovişte, solicitând anularea hotărârii nr. 108/2010, privind aprobarea taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare, în cuantum de 16 lei lunar pentru fiecare gospodărie, pe care o consideră nelegală. „Stabilirea sumei datorate pentru ridicarea gunoiului nu trebuia făcută pe familie, ci pe persoană. Aşa spune Legea nr. 51¬/2006, a serviciilor comunitare de utilităţi publice”, afirmă Ion Stancu.

Una a hotărât consiliul, alta face primăria
Preşedintele Asociaţiei 120 susţine că are de partea sa mai multe atuuri. În primul rând, contractul cu Prescom SA, societatea care se ocupa de ridicarea gunoiului menajer, nu a fost reziliat. Apoi, „raporturile juridice dintre operatorii serviciilor publice şi utilizatorii acestor servicii sunt raporturi contractuale şi nu raporturi fiscale, ca în cazul taxelor”, declară Stancu. Mai mult, proprietarii din Micro II amintesc autorităţilor care s-au grăbit să instituie taxa de habitat că, potrivit Legii 51/2006, cei care utilizează un serviciu de utilităţi publice fără contract trebuie să fie sancţionaţi. Executivul târgoviştean este acuzat şi că nu ţine cont de hotărârile Consiliului Local. „Aleşii noştri au decis ca taxa de habitat să fie încasată de către Compania de Apă, însă încasările, şi aşa abuzive, se fac de către Primăria Târgovişte prin Serviciul Taxe şi Impozite. Astfel, cei care au nevoie urgent să le fie eliberat un act nu-l primesc până nu achită taxa de habitat”, mărturiseşte, revoltat, preşedintele Asociaţiei de Proprietari 120.
Ion Stancu reclamă în faţa judecătorilor şi faptul că noua taxă este lipsită de orice protecţie socială. „În majoritate, familiile au în componenţă unul sau doi membri, ceea ce înseamnă că, înainte de apariţia acestei anomalii care este taxa de habitat, oamenii plăteau 4, respectiv 8 lei pentru două persoane. Acum, plătesc gunoiul dublu. Este strigător la cer”, crede Stancu.
Am încercat să aflăm şi un punct de vedere al reprezentanţilor Primăriei Târgovişte, însă au fost de negăsit astăzi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite