Promovarea pe internet a dat mai multă amploare unui simpozion judeţean, dedicat lui Mihai Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala “Vasile Cârlova” din Târgovişte a organizat astăzi un eveniment în cinstea memoriei poetului nostru naţional. Deşi a fost gândit ca un simpozion judeţean, s-a bucurat de participare naţională şi chiar internaţională, datorită promovării lui pe internet.

Ideea organizării simpozionului “Mihai Eminescu – legenda sufletului românesc” este una mai veche. “Am vrut s-o punem în practică de anul trecut. Dar organizarea unui eveniment la nivel judeţean presupune foarte mult. Iniţiativa a fost a Consiliului Elevilor, a bibliotecii şi apoi a fost implicată întreaga şcoală”, spune prof. Ecaterina Ionescu, consilier educativ al Şcolii “Vasile Cârlova” din Târgovişte.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Parteneri în acest proiect au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Casa Corpului Didactic Dâmboviţa, Asociaţia “Târgovişte spre Europa”, Clubul Copiilor Moreni, Asociaţia Părinţilor şi Consiliul Elevilor. “Am pornit de la ideea ce dăm, cum dăm, ce primim, cum primim, dar mai ales cum formăm. Eminescu este pentru noi fiinţa noastră şi la un trecut mare nouă ne revine sarcina, prin noi şi prin elevii noştri, de a crea un mare viitor”, a explicat Ecaterina Ionescu.

Simpozionul a inclus şi un concurs de creaţie literar-artistică adresat atât elevilor de gimnaziu şi liceu, cât şi bibliotecarilor şi cadrelor didactice. În organizare s-a implicat şi bibliotecara Magdalena Popa, care s-a ocupat de lucrările participante. În total, s-au adunat 100 de lucrări ale cadrelor didactice şi bibliotecarilor, 115 desene, 40 de poezii, 50 de cvintete şi 15 compuneri ale elevilor. “Noi ne-am gândit la un simpozion judeţean, dar anunţând simpozionul pe didactic.ro, colegii sau arătat foarte interesaţi. Am lăsat posibilitatea participării indirecte şi am primit lucrări nu numai din judeţ, dar şi din ţară şi chiar din străinătate, de la Chişinău. Anul viitor vom organiza un simpozion naţional sau chiar internaţional”, spune prof. Tatiana Costache, directorul şcolii.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite