Atracţiile Dâmboviţei, promovate turistic pe ATV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnul Chindiei, inclus pe lista obiectivelor ce vor fi fotografiate
Turnul Chindiei, inclus pe lista obiectivelor ce vor fi fotografiate

Dâmboviţa a aderat la proiectul “Români pentru români, prin România”, iniţiat de Asociaţia Drepturi Civile. Se urmăreşte promovarea obiectivelor turistice definitorii pentru fiecare judeţ.

Se vor parcurge 30.000 de km pe ATV şi vor fi fotografiate toate atracţiile României. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a întocmit o listă cu 23 de obiective reprezentative în plan naţional, plecând din zona de câmpie, de la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, şi ajungând până în vârful munţilor Bucegi, la Izvoarele Ialomiţei şi Cheile Orzei, Tătarului, Urşilor şi Zănoagei.

Practic, se va alcătui o bază foto care să contribuie la promovarea turistică ulterioară. Contribuţia financiară a autorităţilor dâmboviţene este zero. Proiectul “Români pentru români, prin România” este înscris şi pentru stabilirea unui record mondial pentru cea mai lungă călătorie cu ATV-ul.

Se strâng fonduri pentru 41 de cazuri sociale

În cadrul campaniei iniţiată de Asociaţia Drepturi Civile se vor identifica şi 41 de cazuri sociale, câte unul pentru fiecare judeţ, care necesită intervenţii medicale costisitoare. În vederea strângerii de fonduri pentru aceste persoane, se vor organiza caravane  şi vor fi scoase la licitaţie multe dintre fotografiile realizate în timpul turului de 30.000 de km, pornit la sfârşitul lunii mai, la Mangalia.

“Echipajul este mixt, fiind format din doi bărbaţi şi o femeie, unul dintre participanţi având dizabilităţi gradul doi grav accentuat. Cei trei vor tranzita fiecare judeţ pe principiul turistului ce vizitează obiective de orice fel. Ni se pot alătura voluntari din fiecare judeţ”, spune Paul Guzu, preşedintele Asociaţiei Drepturi Civile.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite