Promisiunile primarului Târgoviştei, apă de ploaie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii continuă să-şi găsească maşinile blocate în parcările cu plată din municipiu. Angajaţii firmei care administrează parcările nu au treabă cu ce s-a discutat la Primărie. Ştiu una şi bună: trebuie să facă bani.

Reglementările care se aplică în domeniul parcărilor continuă să-i intrige pe târgovişteni. Oamenii reclamă că, dacă depăşesc timpul pentru care au plătit parcarea, îşi găsesc autoturismele imobilizate şi sunt nevoiţi să scoată din buzunar 50 de lei pentru deblocare. După ora 17.00, maşinile sunt duse la Transport Public, de unde pot fi recuperate contra sumei de 250 lei.

„Dacă primarul a zis aşa, mergeţi la primar...”

Primarul Gabriel Boriga promitea ferm, în urmă cu aproape două săptămâni, că sincopele vor fi eliminate. „Ca principiu, este absolut normal să-l aştepţi pe om să vină, să aibe posibilitatea să plătească la întoarcere dacă, din motive independente de voinţa lui, a depăşit timpul pentru care a plătit parcarea. Mi se pare un gest de normalitate şi de bun simţ. O să introducem această prevedere în caietul de sarcini”, spunea primarul. Pentru administratorul parcărilor, Asociaţia Investitorilor Transport Târgovişte, cuvântul edilului este însă egal cu zero. „Ce, eu stau cinci ore să-l aştept pe proprietar să vină să plătească parcarea?”, ne-a răspuns, nervos, unul dintre încasatori atunci când l-am abordat. „Dacă primarul a zis aşa, mergeţi la primar. Eu nu stau să aştept”. Cetăţenii cer factorilor de răspundere implicaţi în problema parcărilor să se pună de acord. „Eu l-am văzut la televizor pe domnul primar Boriga când promitea că nu se vor mai bloca roţile maşinilor în parcări. Chiar m-am bucurat. Credeam că Târgoviştea a revenit la civilizaţie, însă ăştia de la firmă merg tot pe abuz de forţă”, ne-a spus Victor Şerbănescu, unul din târgoviştenii care şi-au găsit maşina blocată în parcare. Oamenii îi suspectează pe lucrătorii de la Transport Public că urmăresc să-şi îndeplinească planul. „Probabil au şi ei vreun plafon de încasări şi, dacă şoferii fug de parcările cu plată, aleg varianta să blocheze roţile. Faceţi un calcul, la un tarif de 1,5 lei, câte maşini trebuie să parcheze şi pentru câte ore, ca să adune ei 50 de lei?”, se întreabă Vasile Gheorghe.

Parcările s-au redus, indicatoarele au rămas

Numărul parcărilor cu plată din municipiul Târgovişte a fost redus la patru, însă indicatoarele au fost păstrate şi în cele desfiinţate. „Stau şi mă gândesc dacă nu cumva municipalitatea caută alte soluţii ca să ne pună să plătim, că altfel nu înţeleg de ce nu au dat jos panourile care indică că aici este parcare cu plată. În condiţiile date, îmi trag pe mine o vestă reflectorizantă şi mă apuc să încasez, că şi aşa nu ne dădeau bonuri fiscale, ci nişte tichete care pot fi trase chiar şi la xerox”, spune Cosmin Nastasia, un şofer revoltat.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite