Proiect transnaţional pentru reintegrarea în societate a deţinuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiect transnaţional pentru integrarea deţinuţilor
Proiect transnaţional pentru integrarea deţinuţilor

Penitenciarul Mărgineni este centru regional şi coordonator pentru dezvoltare regională al unităţilor de penitenciar din Regiunea SUD-MUNTENIA.

În aces sens, în vederea realizării unei absorbţii cât mai bune a fondurilor structurale pentru o dezvoltare socială echilibrată şi durabilă a regiunii şi asigurarea contactului permanent cu membrii parteneriatelor din regiune, Penitenciarul Mărgineni împreună cu unităţile de penitenciar din Regiunea SUD-MUNTENIA, au semnat Carta privind aderarea la  Pactul Regional pentru Ocupare şi Incluziune Socială.

Săptămâna aceasta, Grupul de Acţiune Locală pentru Integrarea Persoanelor Private de Libertate prin Ocupare din cadrul Penitenciarului Mărgineni a organizat conferinţa cu tema "Excluziune şi reintegrare", eveniment care face parte din proiectul cu finanţare europeană "Persoanele private de libertate, în slujba protecţiei mediului înconjurător, pentru creşterea competitivităţii şi a atractivităţii teritoriilor".

Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie promovarea formelor de parteneriat public - privat, care să grupeze în jurul unităţilor administrativ-teritoriale serviciile responsabile de deţinerea şi reintegrarea persoanelor private de libertate, pentru a pregăti reintegrarea acestora în societate, prin ocupare şi ucenicie într-o meserie.

Valoarea totală a proiectului este de 7.799.181 lei, din care 7.312.329 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite