Proiect pentru susţinerea absolvenţilor din învăţământul profesional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţele Dâmboviţa şi Olt, prin inspectoratele şcolare, au pus umărul la realizarea unui proiect care vizează corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii.

 Astfel, „Pas cu pas spre viaţa activă”, aşa cum este denumit proiectul, se adresează absolvenţilor nivelului 3 de calificare din învăţământul profesional şi tehnic şi urmăreşte creşterea şanselor de ocupare a unui loc de muncă în calificarea dobândită, dar şi a ratei de continuare a studiilor. Proiectul a fost anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe organizate la Corpul K al Universităţii „Valahia” Târgovişte, şi este cofinanţat ddin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Iniţiatorii proiectului spun că la baza implementării proiectului a stat şi faptul că în acest moment nu există date statistice privind situaţia reală a absolvenţilor şi că nu s-a realizat o urmărire a traseului lor socio-profesional, în primul an de la absolvirea studiilor. “Importanţa acestui proces de monitorizare este esenţială  pentru o mai bună ocupare şi integrare pe piaţa muncii şi corelarea ofertei educaţionale cu dinamica acesteia.

Actualizarea periodică a informaţiilor va permite o analiză a tendinţei de continuare a traseului de formare profesională sau de părăsire a sistemului de educaţie”, inspector şcolar general Elena Manolescu, manager de proiect. Proiectul iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa urmăreşte şi îmbunătăţirea ofertei educaţionale şi corelarea acesteia cu oportunităţile oferite de piaţa muncii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite