Proiect local de intervenţie timpurie în cazul consumatorilor de droguri din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Bobe, responsabil Centrul Antodrog Dâmbovița
Nicoleta Bobe, responsabil Centrul Antodrog Dâmbovița

Centrul Antidrog Dâmboviţa, implementează, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, un proiect de intervenţie timpurie adresat consumatorilor de alcool şi droguri ilegale care au fost identificaţi pentru prima oară.

Denumit „FreD goes Net”, proiectul se află la a doua ediţie în judeţul Dâmboviţa şi contribuie la dezvoltarea paletei de servicii specializate adresate consumatorilor de droguri.

Grupul ţintă este reprezentat de consumatori experimentali şi ocazionali de alcool şi droguri ilegale (inclusiv „etnobotanice”), din Târgovişte, cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani, aflaţi sau nu într-o formă de învăţământ.

Accesarea serviciilor oferite în acest proiect de personalul specializat din cadrul Centrului Antidrog Dâmboviţa se va face, fie prin referirea consumatorilor de către familie sau şcoală, fie prin solicitări directe realizate chiar de către consumatori.

Scopul implementării acestui proiect este de a reduce riscul de instalare a dependenţei la consumatorii experimentali sau ocazionali de alcool şi droguri ilegale, prin:

1. Îmbunătăţirea accesului consumatorilor din grupul vizat, la serviciile de prevenire şi asistenţă a dependenţei de droguri din municipiul Târgovişte;
2. Întărirea motivaţiei intrinseci pentru schimbarea comportamentului referitor la consumul de droguri în grupul beneficiarilor direcţi.

Până la acest moment, în cadrul acestui proiect, au fost organizate 3 cursuri specifice la care au participat 27 elevi de liceu.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite