Târgovişte: Profesorul acuzat de omor prin neglijenţă va fi anchetat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Profesorul acuzat de omor prin neglijenţă va fi anchetat
Târgovişte: Profesorul acuzat de omor prin neglijenţă va fi anchetat

După ce „Adevărul de Seară Târgovişte” a început să prezinte cazul micuţului Adi Botez, care în luna februarie a murit în timp ce se deplasa spre Olimpiada de Volei, Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa a decis să înceapă o nouă anchetă internă.

Cazul copilului decedat într-un tragic accident în luna februarie, publicat ieri în „Adevărul de Seară”, a reuşit să stârnească reacţii. Tatăl copilului este convins că acum se va face dreptate iar Inspectoratul Şcolar va demara o nouă anchetă. „M-au sfătuit toţi prietenii să apelez la presă pentru a i se face dreptate lui Adiţu”, spune, cu lacrimi în ochi, tatăl copilului. „Eu mi-am trimis copilul cu profesorul lângă el la olimpiadă, şi mi l-au adus acasă între patru scânduri. E inadmisibil aşa ceva. Şi nimeni nu e vinovat. De ce?”, se întreabă neîncetat Ion Botez.

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa va lua măsuri

Contactat telefonic, Inspectorul Şcolar General Aurora Solomon a declarat că nu ştie de ce până acum nu s-a făcut nimic dar că de luni va începe o anchetă internă amplă. „Ar fi trebuit ca până acum să se facă o anchetă serioasă, şi la Inspectorat, şi la liceul profesorului. Am primit şi eu acum memoriul tatălui şi de luni, când toate cadrele vor fi la şcoală, vom începe o anchetă serioasă. Sper să putem lua lucrurile de la început şi să mai putem lua măsuri, pentru că dacă trece mult timp, fapta se poate prescrie”, a declarat Inspectorul General. Tot Solomon a mai precizat că nu înţelege fosta conducere şi faptul că aceasta nu a luat măsuri şi nu a anchetat mai drastic. „Cei care ar trebui să răspundă într-un fel sunt încă la catedră. Trebuie văzut dacă nu cumva un plus de vigilenţă putea salva viaţa copilului”, a declarat Aurelia Solomon.

Colegii băiatului nu vor să dea declaraţii

Cei trei prieteni buni şi colegi ai lui Adiţă nu au vrut să dea declaraţii. Tatăl unui dintre ei a declarat că încearcă să îşi ţină băiatul departe de acest caz pentru că îl afectează povestea şi nu mai vrea ca micuţul să treacă prin momente grele.
În luna februarie, în timp ce se ducea la Olimpiada de Volei, autocarul lui Adi a fost prins într-un ambuteiaj.

Băiatul a ieşit la 12 noaptea, cu permisiunea profesorului, pe câmp să îşi facă nevoile. A fost surprins de un personal care l-a agăţat şi l-a târât 400 de metri. Adi Botez a murit aproape imediat. Părinţii îl acuză pe profesorul de sport care a însoţit elevii în deplasare de neglijenţă şi spun că acesta ar fi stat lângă şofer la o ţigară atunci când copilul lor a ieşit şi a fost acroşat de tren.

Profesorul Cristian Dobrică spune că nu are remuşcări pentru că nimeni nu a ştiut că în zonă este o cale ferată. „Şi copilul meu dacă era, tot aşa îl trimiteam şi îl lăsam. Era băiat mare, avea aproape 15 ani, doar nu îl duceam de mână să îşi facă nevoile”, spune profesorul.

Despre părinţii care îl acuză, Cristian Dobrică spune că aceştia sunt încă nervoşi, nu şi-au revenit după tragicul accident şi că îi lasă să se mai calmeze. „Nici nu vorbesc cu mine. Îi aştept să se mai liniştească. Ei cred că eu sunt vinovat dar eu nu mă cred deloc aşa”, a concluzionat profesorul.

Familia Botez l-au trimis pe profesor şi în instanţă. Dosarul este acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti pentru a se stabili competenţa uneia dintre judecătorii: Târgovişte sau Balş. 


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite