Profesorii vor învăţa să predea interactiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2600 de cadre didactice vor fi puse la punct cu noile metode de susţinere a orelor. Acest lucru se întâmplă în cadrul unui proiect iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Cadrele didactice dâmboviţene vor  fi formate să folosească metodele interactice de predare, învăţare şi evaluare, în cadrul unui proiect iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău. Valoarea acestui proiect este de 18.762.456,00 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă 14.086.113,00 lei. 2600 de cadre didactice, din cele două judeţe, cu funcţii de predare, de toate specialităţile, educatoare, învăţători, profesori gimnaziu şi liceu, vor fi beneficiarii acestui proiect. Aceştia provin de la mai multe şcoli şi licee din judeţ.

“Acum, învăţământul este axat pe formarea de competenţe ale elevilor şi nu pe transmiterea mecanică de cunoştinţe. Pentru asta, înseamnă că elevul participă la lecţie, descoperă singur. Profesorul nu mai este un simplu transmiţător de cunoştinţe, ci îl antrenează pe elev în actul de predare”, a declarat pentru Adevărul de Seară Mihaela Anton, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa. Profesorii vor învăţa şi metode de management al clasei şi al conflictului.

De asemenea, cadrelor didactice li se vor furniza o educaţie continuă modernă de calitate şi li se vor dezvolta competenţele de utilizare a tehnologiilor informaţionale şi de comunicare, după cum spun iniţiatorii proiectului.

25 de formatori

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că nu sunt deloc uşor de folosit metodele interactive de predare. “Este destul de greu să urmăreşti traseul didactic al fiecărui elev, progresul pe secţiuni de timp şi atunci este nevoie de o formare în acest sens. Trebuie implementată o metodologie clară şi unitară pe care  profesorii nu numai să o cunoască, ci şi să o aplice”, adaugă Mihaela Anton.

Proiectul durează trei ani, timp în care cele 2600 de cadre didactice, care reprezintă grupul ţintă, se vor prezenta la cursuri desfăşurate sâmbăta la o anumită locaţie stabilită de organizatori, dar vor putea urma cursurile şi online. Cadrele didactice vor fi împărţite în mai multe grupe de care se vor ocupa 25 de formatori. Iniţiatorii proiectului spun că după cei trei ani şi alte cadre didactice vor beneficia de aceste metodologii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite