Profesorii dâmboviţeni vor protesta luni, pe Platoul Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul nu are nicio legătură cu protestele anti-Băsescu, cadrele didactice având revendicări legate de problemele din sistemul de învăţământ. Membrii Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa iau în calcul şi declanşarea unei greve generale.

Profesorii dâmboviţeni se alătură astfel protestelor ce vor avea loc în ţară luni, 23 ianuarie, privind nemulţumirile legate de drepturile lor salariale. “A avut loc o consfătuire la nivel judeţean şi s-a stabilit calendarul protestului, la care vor participa aproximativ 1000 de membrii de sindicat”, a declarat prof. Marius Popescu, purtător de cuvânt al Sindicalului Liber Învăţământ Dâmboviţa. Mitingul va începe la ora 13.00 şi va avea loc pe Platoul Prefecturii.
Cadrele didactice sunt nemulţumite şi vizavi de aplicarea finanţării per elev. “În ciuda calor spuse, nu asigură fondul de salarii în mai multe şcoli. Un caz concret este la Liceul “Ion Heliade Rădulescu” Târgovişte, unde predau. Mai este nevoie de o sumă de 300 de milioane pentru a acoperi fondul de salarii”, spune Marius Popoescu.
Prostestul de luni are ca temei, printre altele, numulţumirile cadrelor didactice privind neacordarea nicunei majorări salariale pentru salariaţii din educaţie în anul 2012 şi eşalonarea până în 2016 a plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială. Profesorii iau în calcul şi posibilitatea declanşării unei greve generale.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite