UPDATE Procurorii fac percheziţii la vânătorii de urşi din Dâmboviţa. Luni dimineaţă, ursul a pătruns într-o gospodărie şi a furat un viţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un pădurar a fost atacat de urs foto:arhivă
Un pădurar a fost atacat de urs foto:arhivă

Procurorii şi poliţiştii fac luni dimineaţă percheziţii la vânătorii de urşi din Dâmboviţa, după incidentele din ultimele zile când mai mulţi oameni, unii braconieri, au fost atacaţi de animale.

UPDATE 11.00 Un nou incident s-a petrecut luni dimineaţă, într-o gospodărie din Moroieni, unde un urs a pătrus şi a luat un viţel. Nu au existat persoane rănite, a declarat primarul localităţii, Mihai Moraru.

Potrivit sursei citate, ursul a intrat într-o gospodărie din satul Glod şi a luat un viţel, fără să atace localnici.

Primarul a spus că luni dimineaţă proprietarii gospodăriei respective au mers la primărie pentru a reclama cazul.

"S-au prezentat doi localnici care mi-au spus că ursul a intrat în gospodăria lor din satul Glod şi le-a luat un viţel. Propietarul animalului spune că i-a fost frică să iasă din casă şi să alunge ursul. Acesta a scos viţelul din grajd şi l-a mâncat în gospodărie, după care a fugit în pădure. De asemenea, un câine din gospodărie este rănit după ce s-a luptat cu ursul" a declarat primarul din Moroieni, Mihai Moraru.

El a precizat că nu sunt indicii că acesta ar fi acelaşi urs care săptămâna trecută a ucis un localnic de 63 de ani într-o zonă izolată din apropierea localităţii.

Primarul a mai spus că în urma incidentului petrecut în urmă cu două săptămâni la Pietroşita, unde o persoană a murit, iar alte două au fost rănite după ce au fost atacate de urs.

În prezent, la locul incidentului se află poliţişti şi jandarmi, pentru cercetări.

Duminică dimineaţă, tot în localitatea Moroieni, în satul Glod, a avut loc un incident similar, un urs intrând într-o gospodărie, de unde a luat un porc dintr-un coteţ, după care a fugit cu prada în pădure. Şi în acest caz autorităţile au susţinut că animalul nu este cel rănit în laţ şi căutat de şase zile, care a ucis un bărbat de 63 de ani.

În 19 septembrie, un bărbat, Ilie Leotescu, a fost ucis de un urs tot la Moroieni, însă anchetatorii au concluzionat că acesta era braconier.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite