Pro Istoria Fest revine la Targoviste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnul Chindiei
Turnul Chindiei

Piata Tricolorului din Targoviste va fi gazda festivalului Pro Istoria Fest, ce va avea loc in weekend-ul 8-9 septembrie, in cadrul Zilelor Orasului Targoviste. Festivalul revine la Targoviste, dupa succesul din 2011, cand peste 25.000 de oameni au participat in cele doua zile de festival, organizat anul trecut la Curtea Domneasca Targoviste.

Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei Ziare.com, Pro Istoria Fest va aduce pe scena nume cunoscute din muzica romaneasca, pentru a sarbatori Zilele Orasului, iar muzica va fi pe toate gusturile. Sambata, 8 septembrie, seara va fi deschisa de trupa de heavy metal Trooper, originara din Targoviste si va continua cu Mihai Margineanu, unul dintre cei mai populari cantareti de muzica folk din Romania. B.U.G. Mafia va incheia in ritmuri de hip hop prima zi de festival.

Duminica, 9 septembrie, iubitorii de muzica si distractie sunt invitati din nou la spectacol! Amna, o prezenta noncomformista in show-biz-ul autohton, va da startul petrecerii, urmata de trupa Mandinga, ce va incinge atmosfera cu un show de jazz latin, salsa, merengue, latino si cumbia. Voltaj vor fi cei care vor inchide festivalul Pro Istoria Fest, cu cele mai cunoscute melodii ale trupei.

"Curtea Domneasca Targoviste a fost printre primele locatii pe care le-am inclus in circuitul Pro Istoria Fest, inca de anul trecut, pentru ca ne-am dorit ca povestea cetatii sa fie cunoscuta de cat mai multi oameni. Ne face o deosebita placere sa ne intoarcem aici, in cadrul Zilelor Orasului Targoviste, unul dintre cele mai importante evenimente locale si va invitam sa petreceti 2 zile incarcate de istorie si muzica buna!", a declarat Zoli Toth, membru al trupei Sistem, presedinte al Asociatiei Star Education - organizator al Pro Istoria Fest.

Concertele incep la ora 19:00, iar intrarea este libera.

Festivalul Pro Istoria Fest este organizat in parteneriat cu Primaria Targoviste. La evenimentul dedicat orasului Targovistevor participa si artisti hand-made, mestesugari si folcloristi din intreaga lume, iar vizitatorii sunt asteptati sa ia parte la manifestari ce promoveaza valorile, traditiile si obiceiurile locale.

Orasul Targoviste a fost pentru prima data mentionat ca si capitala a Tarii Romanesti in 1427, alaturi de Arges, iar Curtea Domneasca este atestata in timpul lui Mircea cel Batran. Dupa mijlocul secolului al XV-lea, fortificatiile curtii domnesti devin cele mai mari din tara. Curtea Domneasca a avut un important rol in defensiva tarii, reprezentand totodata si resedinta unor importanti conducatori din istorie.

Festivalul Pro Istoria Fest, un proiect al Asociatiei Star Education, doreste sa aduca in atentia publicului obiectivele cultural-istorice si turistice aflate pe teritoriul Romaniei, printr-o serie de evenimente de inalta tinuta culturala si artistica.

Lista evenimentelor din acest an cuprinde Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Golesti, Cetatea Enisala, Sighisoara, Sarmisegetusa, dar si alte 3 cetati incluse deja de anul trecut in circuit: Cetatea Rasnov, Cetatea Poenari si Targoviste. Festivalul a debutat in septembrie 2011 laCurtea Domneasca de la Targoviste.

Au urmat apoi, in octombrie 2011,Cetatealui Vlad Tepes de laPoenarisiCetatea Rasnov. In 2012, Pro Istoria Fest a avut loc pana in acest moment la Cetatea Enisala, Cetatea Rasnov, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, Cetatea Poenari, Muzeul Golesti si Cetatea de Scaun a Sucevei. Mai multe detalii pe proistoriafest.rosi pe facebook.com/proistoriafest.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite