Prin nămeţi, spre şcoală! Elevii din Butoiu de Sus străbat distanţe mari până la microbuzul şcolar pentru că şoferul nu intră pe uliţa lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din comuna dâmboviţeană Hulubeşti, sat Butoiu de Sus sunt nevoiţi să meargă pe jos, în fiecare dimineaţă, aproape 2  kilometri pentru că microbuzul şcolar nu trece pe uliţa lor. Părinţii şi elevii spun că maşina este îngrijită exagerat şi că se face economie de motorină pe cârca lor. Li s-ar fi spus chiar că microbuzul se murdăreşte dacă intră pe drumul lor.



Comuna Hulubeşti a primit recent, de la Consiliul Judeţean, un microbuz nou-nouţ pentru elevii din Butoiu de Sus, acolo unde clasele 5-8 au fost desfiinţate şi reintegrate în şcoala centrală din Hulubeşti. Cu toate acestea însă, elevii merg pe jos aproape 2 kilometri în fiecare dimineaţă, pentru că şoferul nu bagă maşina pe uliţa lor. Părinţilor li s-a spus că maşina „se murdăreşte”.



“Drumul este foarte greu. Dimineaţa copiii trebuie să meargă pe jos până la şcoală. Trebuia totuşi să vină microbuzul până aici. Sunt atâţia copii. Microbuzul cel vechi venea până aici. Acum cel nou nu mai vine. Cică se murdăreşte şi se strică”, ne-a spus Mihaela Chermonica, mmămica unei fetiţe de 11 ani.

Şoferul îi aşteaptă pe elevi undeva la drumul principal, chiar dacă afară sunt acum -10, -15 grade. 

“Până aici am dispoziţie”

Luat la întrebări, şoferul spune ba că aşa a primit ordin, ba că există riscul de a rămâne împotmolit în zăpadă. “Nu merge microbuzul mai sus? Până aici am dispoziţie. De ce? Pentru că se pleacă la 8 fără 20. Acum că se pleacă mai târziu, nu îi mai luaţi? Nu. E iarnă, înţepenesc pe acolo. Ce fac? Cine mă scoate pe mine de acolo. Nu a spus nimeni că nu îl bag că e nou şi că se murdăreşte”, ne-a mărturisit şoferul Ioniţă Sandu.



Cazul a ajuns şi la Inspectoratul Şcolar care va cerceta dacă primăria a greşit undeva. “Noi am făcut eforturi pentru a repartiza încă un microbuz şcolar comunei Hulubeşti pentru a îmbunătăţi schema de transport local a a elevilor. Introducând în circuit şi acest al doilea microbuz, s-au făcut nişte modificări, însă e de dorit ca ele să fie făcute în folosul elevilor şi nu în dezavantajul lor”, a declarat prof. Iulian Brezeanu, inspector adjunct la ISJ Dâmboviţa.



Primarul din Hulubeşti, Adrian Chiriţă, nu a vrut să stea de vorbă cu noi pe motiv că suntem rău intenţionaţi.



image
image
image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite