Primul salariu redus cu 25% i-a speriat pe bugetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diminuarea lefurilor îi aduce pe angajaţii din administraţie şi sănătate în sapă de lemn. Sindicaliştii sunt hotărâţi să iasă în stradă, începând cu luna septembrie, pentru a-şi recâştiga drepturile tăiate abuziv de Guvernul Boc.

Stare de şoc printre bugetari. Oamenii au început să primească primele salarii micşorate cu 25% şi trăiesc zilele acestea o adevărată dramă.  „Este o măsură abuzivă a guvernanţilor. Nu trebuia să se ajungă aici. Erau şi alte metode. Tot noi, ăştia care avem posibilităţi financiare mai mici, suferim. Cu toţii suntem indignaţi, întrucât avem rate la bănci, avem alte obligaţii şi nimeni nu te aşteaptă. Mă dau exemplu pe mine. Pierd la salariu aproape 500 de lei. Este o sumă considerabilă. Voi rămâne cu 1000 de lei. Sunt colegi care vor lua şi mai puţin. Brancardierii şi infirmierele vor primi pe 15 august sub 500 de lei”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Claudiu Barbu, preşedintele Sindicatului Sanitas Dâmboviţa.

500 de lei, salariu de Primăria Târgovişte
Funcţionarii publici sunt disperaţi. Mulţi vor să-şi ia lumea în cap. Să-şi schimbe meseria sau să plece la muncă în străinătate. „Este imposibil să trăiesc cu 500 de lei pe lună. Am două rate la bănci. Întreţinerea trebuie şi ea plătită. Am şi doi copii în şcoală. Mă gândesc serios să plec afară, la menaj sau în agricultură. La noi, e jale”, spune o angajată a Primăriei Târgovişte. Liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Primăria Târgovişte, Răzvan Coroliu, susţine că situaţia este deosebit de gravă, fără precedent. „Am luat lefurile cu tristeţe şi îngrijorare. În momentul de faţă, salariile în Primăria Târgovişte, mă refer la personalul de execuţie, se situează între 500 şi 930 de lei, net. S-au tăiat chiar şi banii de hrană, care ridicau un pic veniturile”, afirmă Coroliu. Neputând suporta această jignire, unii angajaţi din administraţia publică locală au cerut să fie disponibilizaţi. „Din Primăria Târgovişte şi direcţiile subordonate, vor fi date afară în jur de 400 de persoane. Pe lângă acestea, cu siguranţă, în lunile următoare, mulţi dintre cei care vor rămâne îşi vor căuta de lucru în altă parte, pentru că nu se poate trăi cu banii ăştia”, spune Răzvan Coroliu.
Sindicaliştii din administraţie şi sănătate se pregătesc de greve. În luna septembrie, bugetarii vor ieşi în stradă. „Vor fi pichetări la nivel local. Vor fi mitinguri şi greve, dacă nu vom reuşi să rezolvăm ceva pe calea negocierilor”, a declarat Claudiu Barbu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite