Primul gong la Teatrul Municipal Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 30 septembrie se aprind luminile rampei pentru prima ediţie a Zilelor Teatrului Municipal. Pentru a produce spectacole noi pentru stagiunea 2010/2011, conducerea teatrului a apelat la sprijinul unor sponsori, neexistând alocaţii bugetare în acest scop.

Stagiunea teatrală debutează altfel în această toamnă la Târgovişte! Sub titulatura „Zilele Teatrului Municipal”, artiştii au pregătit trei zile de spectacole pentru toate vârstele, combinate în chip fericit cu literatura, prin intermediul Concursului Naţional „Moştenirea Văcăreştilor”, ajuns la cea de-a XLII-a ediţie. Iubitorii de cultură vor avea parte şi de o expoziţie de pictură care va cuprinde lucrările plasticienilor care au participat la tabăra de creaţie ALZIAR, organizată în această vară la Câmpulung. Şi pentru ca tabloul să fie complet, nu va lipsi „Muzica teatrului”, un concert extraordinar Cari Tibor. În scenariul celor trei zile de spiritualitate sunt incluse şi lansări de carte: „Bucurii pentru copii. Poeţi contemporani din Basarabia” - Antologie de Vasile Romanciuc; „Puţinul (m)eu/Urmele frumoase” - Iulian Filip; „Cea mai frumoasă vară a iubirii” - Ianoş Turcanu; „Care-s sălbaticii” - Iulian Filip; „Colonia2. Noi exilaţi la Pontul Euxin” - George Toma Veseliu.

Actorii înving criza financiară prin dăruire
În ciuda austerităţii, Teatrul Municipal Târgovişte îşi vede de menirea sa. Actori, regizori, scenografi, personal administrativ îşi fac datoria pentru ca publicul să guste cu plăcere din fructul plăcut al celei de-a patra arte. Regizorul Dan Ţopa - directorul interimar al Teatrului Municipal - şi-a propus să ducă mai departe ştafeta valorilor şi să ofere publicului târgoviştean iubitor de teatru spectacole de calitate. „Deschidem stagiunea cu mari probleme financiare. Nu avem niciun leu pentru producţii. Încercăm să atragem însă iubitori ai teatrului cu dare de mână, care să ne sprijine. Este o perioadă foarte grea, dar pas cu pas o vom depăşi. Târgoviştenii să se aştepte la spectacole bune. Vom avea şi premiere, dar vom pune în scenă şi piese din stagiunea trecută. Teatrul trebuie să existe indiferent de vremuri”, spune regizorul Dan Ţopa.
Prima zi de sărbătoare a teatrului târgoviştean - joi, 30 septembrie - va fi dedicată copiilor. Vor fi transpuse scenic „Întâmplările celor trei purceluşi”.
Vineri, de la ora 19:00, la Sala „Tony Bulandra”, va vedea lumina rampei spectacolul „Tacâmuri de pui” de Spiro Gyorgy.
Sâmbătă, tot de la ora 19:00, actorul de teatru şi film Răzvan Vasilescu va încânta publicul târgoviştean cu spectacolul-monolog „Profu”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite