Primul Complex turistic de nataţie din sudul României se construieşte la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală a demarat procedurile pentru a contracta un împrumut de 46 de milioane de lei pentru a asigura cofinanţarea proiectului. Complexul va cuprinde ştrand, plajă amenajată, bazine pentru înot şi tobogane cu apă, bazin olimpic acoperit, terenuri de tenis, baschet şi minifotbal, dar şi locuri de joacă pentru copii.

Complexul turistic de nataţie se va dezvolta pe structura fostei Baze de Agrement „Crizantema” şi se va întinde  pe 10 hectare. Contractul de finanţare cu Uniunea Europeană a fost semnat încă din luna martie, însă investiţia nu a demarat întrucât Primăria Târgovişte trebuie să vină cu o contribuţie de 46 de milioane de lei.

Conform hotărârii consilierilor locali, banii vor fi împrumutaţi, ceea ce a generat necesitatea unei perioade de culegere a ofertelor de finanţare şi alegerea celei mai rentabile, care s-a încheiat săptămâna aceasta cu stabilirea detaliilor cu banca finanţatoare. Durata de creditare va fi de 13 ani, cu o perioadă de graţie de 3 ani.

Termen de finalizare, 32 de luni


Uniunea Europeană va veni în acest proiect cu 10 milioane de euro, fonduri nerambursabile. „Nu sunt bani pe care să-i fii putut folosi în altă parte, ci doar cu această destinaţie, că altfel i-am fi utilizat pentru drumuri sau altceva. Mi se pare normal ca Târgoviştea să se dezvolte pe toate fronturile. Bugetul Primăriei pentru investiţii este de aproximativ 4 milioane de euro. De 2 ani însă, avem lucrări de 120 de milioane de euro. Era o oportunitate pe care nu o puteam scăpa, fiindcă ar fi însemnat să rămânem o localitate prăfuită, perimată şi uitată”, a declarat pentru Adevărul primarul Gabriel Boriga.

Complexul turistic de nataţie trebuie să fie finalizat în 32 de luni de la demararea lucrărilor. Târgoviştenii vor avea la dispoziţie ştrand, o plajă amenajată, bazine pentru înot şi tobogane cu apă, un bazin olimpic acoperit, două terenuri de minifotbal, unul de baschet, trei de tenis, două locuri de joacă pentru copii, platformă betonată pentru organizarea unor evenimente în aer liber, spaţii verzi şi peste 200 de locuri de parcare. Valoarea totală a investiţiei depăşeşete 88 de milioane de lei.

10.000 de semnături pentru proiect


La finalul lucrărilor, îşi vor găsi locuri de muncă în cadrul Complexului turistic de nataţie mai mult de 100 de persoane. „Era un proiect pentru ca municipiul nostru să se dezvolte în viitor. Din 2016, această investiţie va face oraşul tentant, va genera un flux de turişti cum nu am avut vreodată”, crede edilul Gabriel Boriga.

Târgoviştenii, în special tinerii, abia aşteaptă să se materializeze acest proiect pe care-l doresc încă din 2005, atunci când 10.000 de locuitori ai oraşului au semnat o petiţie în acest sens, însă fosta administraţie locală a avut alte priorităţi. „Complexul turistic de nataţie va umple un gol existent de zeci de ani la Târgovişte. Noi, tinerii, nu avem niciun loc de distracţie cu adevărat european. Trebuie să ne mulţumim cu aşa-zise cluburi, mai mari sau mai mici”, spune Cristina, o târgovişteancă de 27 de ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite