INVESTIŢIE: Primele silozuri europene din Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Ferma Agricolă Bălteni pot fi păstrate în condiţii optime 1.000 de tone de cereale. Depozitele au fost construite cu 800.000 de euro, 50%  reprezentând fonduri europene nerambursabile şi 50% credite bancare contractate de fermier.

Investiţia, spune Amelia Caraveţeanu – administratorul societăţii, era absolut necesară, ţinând cont de faptul că în judeţ nu mai există, de ani buni, depozite de cereale. Silozurile şi bazele de recepţie care au funcţionat din plin în anii comunismului, şi-au închis porţile, au ajuns ruine sau, pur şi simplu, li s-a schimbat destinaţia. Depozitul de la Bălteni a venit ca o ambiţie a soţilor Caraveţeanu, agricultori împătimiţi, dornici de a demonstra că pământul, dacă este muncit, aduce rezultate, scoate România din criză.

image

Investiţie de 800.000 de euro


„Ceea ce am făcut noi poate reprezenta un exemplu de urmat pentru alţii, unul important. Vom depozita producţia proprie de cereale, dar vom presta acest serviciu şi pentru ceilalţi agricultori. Este un mare avantaj să poţi păstra cerealele în condiţii optime şi să le comercializezi atunci când piaţa îţi este favorabilă”, afirmă Amelia Caraveţeanu.

Nu este uşor pentru o femeie să administrezi o societate agricolă care lucrează 850 de hectare de teren. Zece oameni trudesc de dimineaţa până seara, mai ales acum când s-a deschis campania de recoltat la păioase.

image

„Suntem mulţumiţi că avem locuri de muncă şi mai ales că nu mai vedem pământurile rămase pârloagă. E un îndemn şi pentru alţii tot ce se întâmplă la noi, la Bălteni”, ne spune unul dintre mecanizatori. Administratora fermei este convinsă că această investiţie va aduce un plus de speranţă în zonă, iar oamenii nu-şi vor mai lăsa terenurile nelucrate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite