Primarul Gabriel Boriga, în corzile procurorilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este anchetat cu privire la sumele acordate din bugetul local, pentru sonstrucţia de parcuri pentru copii. Potrivit Prefecturii Dâmboviţa, edilul şef al municipiului Târgovişte este urmărit penal, pe numele său, procurorii având un dosar pentru abuz în serviciu în formă agravantă.

Procurorii au început urmărirea penală împotriva edilului municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga. Acesta este acuzat de abuz în serviciu în formă agravantă. “Prefectul judeţului Dâmboviţa a fost informat în legătură cu începerea urmăririi penale împotriva primarul municipiului Târgovişte”, a declarat Andreea Ionescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa.

Informaţiile de care dispunem până în momentul de faţă relevă faptul că la mijloc este un prejudiciu de aproape patru miliarde de lei vechi. Practic, administraţia publică locală a achiziţionat bunuri pe care le-a montat în parcurile pentru copii din oraş la preţuri mult mai mari decât se vând acestea pe piaţă.

La mijloc se pare că este vorba de o afacere pe care primarul a pus-o la cale cu firma “SC Utilex Construct SRL”, care are punctul de lucru pe str. Avram Iancu, Pucioasa şi care ar fi furnizat Primăriei Târgovişte mobilierul pentru parcuri.

Valoarea reală a lucrărilor s-ar ridica la două miliarde de lei vechi, iar devizul şi factura s-au întocmit pentru şase miliarde de lei, rezultând un prejudiciu de patru miliarde de lei.  Magistraţii au refuzat să facă momentan declaraţii presei pe motiv că edilul şef nu a luat la cunoştinţă de acuzaţiile care i se aduc. 


Valoarea de furnizare pentru şapte dintre parcurile amenjate în Târgovişte este de 476.676 lei. Este vorba de parcul “Aschiuţă”, spaţiile de joacă de pe străzile Marinescu Gheorghe, Diaconu Coresi şi Aleea Radu Geoglovan dar şi de cele construite în zona blocurilor C. , Bd-ul Eroilor şi Şcoala Nr. 8.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite