Târgovişte: Primarul de la Gura Ocniţei îşi pierde mandatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Primarul de la Gura Ocniţei îşi pierde mandatul
Târgovişte: Primarul de la Gura Ocniţei îşi pierde mandatul

Primarul de la Gura Ocniţei, Gheorghe Diaconu, a primit înştiinţare de încetare a mandatului, pe motiv de incompatibilitate.

Primarul comunei dâmboviţene Gura Ocniţei si-ar putea pierde funcţia. Un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa arată că prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota, a emis un ordin, prin care se constată încetarea, înainte de termen, a mandatului primarul comunei Gura Ocniţei, Gheorghe Diaconu, în conformitate cu Legea privind Statutul aleşilor locali.

Potrivit sursei citate, Agenţia Naţională de Integritate a comunicat Prefecturii Dâmboviţa documentele care atestă starea de incompatibilitate a primarului, care în perioada iunie-septembrie 2008 a deţinut atât funcţia de primar al comunei Gura Ocniţei, cât şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale.

Actul de constatare întocmit de ANI în data de 27 octombrie 2008 a rămas definitiv, prin necontestare. Primarul comunei, Gheorghe Diaconu, a declarat însă că, astăzi, a fost informat că îi încetează mandatul şi tot astăzi va depune o contestaţie la Judecătorie.

“Eu i-am predat fiului meu firma cu 5 zile înainte de începerea mandatului. Mi-am închis cartea de muncă de acolo, doar că nu m-am dus la Camera de Comerţ că era aglomeraţie”, a declarat, pentru “Adevărul de Seară”, Gheorghe Diaconu.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite