Primăriile nu sunt pregătite nici pe hârtie să facă faţă situaţiilor de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verificările la sânge solicitate de prefectul judeţului, Iancu Caracota, au scos la iveală faptul că primăriile din Dâmboviţa nu sunt pregătite să facă faţă situaţiilor de urgenţă. Noroc că până acum am fost feriţi de Dumnezeu, că altfel nu se ştie ce s-ar fi întâmplat!

„S-au descoperit nereguli şi disfuncţii în aproape toate localităţile judeţului. În 19 comune, nu a fost asigurată dotarea corespunzătoare a comitetelor locale şi nici nu au fost actualizate regulamentele privind structura organizatorică. În 14 localităţi nu au avut loc întrunirile semestriale ale comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, iar în alte 12 unităţi administrativ-teritoriale nu sunt asigurate mijloacele de alarmare a populaţiei”, afirmă prefectul Iancu Caracota.

51 de amenzi pentru deficienţele constatate
De asemenea, în 8 comune nici măcar nu a fost instituit serviciul de permanenţă, aşa cum prevede legea. Alte 25 de localităţi nu sunt serios pregătite să intervină în caz de cutremur sau alunecări de teren. Totodată, în 43 de cazuri, nu s-au actualizat planurile de evacuare în caz de urgenţă şi nici nu s-au alocat fonduri pentru activitatea de evaluare.
Până acum au fost aplicate 270 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 de amenzi, însumând 27.550 de lei. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost anunţaţi astăzi, în şedinţa Colegiului Prefectural, că vor sosi în judeţ utilaje pentru acţiune ân caz de urgenţă: maşini de descarcerare, ambulanţe şi maşini cu apă şi spumă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite