Târgovişte: Doar o treime dintre funcţionarii Primăriei şi-au publicat declaraţiile de avere pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii au depus declaraţiile de avere, însă aseară nu erau postate toate pe internet. Legea prevede sancţiuni pentru cei care depăşesc termenul de depunere de 15 iunie.

Administraţia judeţeană din Dâmboviţa susţine că declaraţiile de avere au fost completate şi depuse, în termen, de toţi funcţionarii şi demnitarii cărora legea le cere acest lucru. Puţine dintre acestea au fost postate însă pe internet.

Autorităţile susţin că sunt în plin proces de  prelucrare şi scanare a documentelor. De altfel, legea le acordă acestora un termen de o lună de la primire pentru afişarea pe internet sau la avizierul instituţiei.

Amenzi pentru restanţieri

Dacă Agenţia Naţională de Integritate, cea care primeşte declaraţiile de avere şi le analizează, va constata că o persoană nu a depus în termen declaraţia poate aplica o amendă de la 100 la 500 de lei. Termenul de depunere a expirat la 15 iunie.

Cei mai eficienţi s-au dovedit a fi angajaţii Prefecturii Dâmboviţa. E drept că şi numărul persoanelor care lucrează în această structură este redus, respectiv 86 de oameni.

Are doar salariu

Cel mai sărac angajat din Prefectură este consilierul Roxana Şuşnea. Aceasta nu are casă, maşină, conturi în bănci, dar nici datorii. Tot anul trecut a câştigat 21.000 de lei.

La Primăria Târgovişte, procesul de postare pe internet a început aseară, fiind reactualizată o treime dintre declaraţii. Secretarul instituţiei Cătălin Cristea Chiru ne asigură că toţi cei 152 de funcţionari au depus la timp declaraţiile reînnoite.

„Toată săptămâna trecută s-au depus declaraţii astfel că, până luni, toţi cei 152 de funcţionari au adus formularele completate. Acum suntem în plin proces de scanare a documentelor”, a precizat Cătălin Cristea Chiru.

Declaraţia primarului, postată aseară

Printre declaraţiile publicate pe site, aseară, se află şi cea a primarului municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Acesta deţine două apartamente, unul cumpărat de soţia sa în 2002 (în valoare de 80.000 de lei) şi unul donat în 2000 (cu o valoare impozabilă de 120.000 de lei), bijuterii în valoare de 10.000 de euro, cumpărate până în 2008 şi conturi curente, fonduri de investiţii şi depozite de 31.000 de euro şi 115.000 de lei.

Totodată, a acordat împrumuturi în nume personal în valoare de 35.000 de euro. Anul trecut, a câştigat aproape 25.000 de lei, ca director la Biandra până în iunie şi ca primar al municipiului în celelalte luni. Soţia sa, a avut un venit de 20.000 de lei.

Şi reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că cei 349 de angajaţi vizaţi de lege s-au conformat.

 „Toţi şi-au depus declaraţiile de avere şi vor apărea foarte curând şi pe site, reactualizate”, a menţionat directorul executiv al Consiliului Judeţean, Sorin Radu. E drept că declaraţiile postate, ieri, puteau fi numărate uşor pe degete.

Una dintre ele îi aparţine secretarului Ivan Ivanoff, care s-a grăbit să o completeze de la data de 22 mai. Acesta are un apartament şi o cotă parte din două case de locuit, în suprafaţă totală de aproape 400 mp, una construită în regie proprie în 2008, două maşini: un Cielo din 1996 şi un Opel classic din 2007.

Totodată, are o cotă parte din 20.000 mp de terenuri agricole, primite moştenire în 1999-2000. Potrivit declaraţiei de avere, anul trecut, a încasat peste 90.000 de lei din salariu şi indemnizaţie, fiind depăşit de soţie care a câştigat ca judecător aproape 130.000 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite