Primăria dărâmă construcţiile de lângă blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii administraţiei locale au identificat 87 de amenajări ilegale în doar trei dintre cartierele oraşuluiProprietarilor de apartamente li s-au acordat 72 de ore să demoleze gardurile şi anexele ridicate lângă imobile, în caz contrar operaţiunea va fi executată de salariaţii Primăriei, iar ei vor fi buni de plată.

Primăria Târgovişte a declanşat un amplu program de curăţare şi igienizare a municipiului. Sunt vizate în această perioadă Microraioanele VI, VIII şi IX, operaţiunea urmând să fie extinsă în celelalte cartiere.

Proprietarii apartamentelor aflate la parterul blocurilor au primit somaţii să desfiinţeze orice tip de amenajament efectuat pe domeniul public: coteţe, garaje, copertine, terase, garduri etc. Concluzia edililor este că asemenea escrescenţe nu numai că strică estetica oraşului, dar îi împiedică şi pe ceilalţi locatari, proprietari de apartamente, să beneficieze de spaţiul public.

„În microraionul VI au fost inventariate 36 de amenajări pentru care au fost emise şi transmise somaţii, iar în prezent, pentru cele 51  de lucrări şi amenajări ilegale din microraionul VIII şi IX, se identifică beneficiarii, cu scopul comunicării somaţiilor prin care li se fac cunoscute obligaţiile ce le revin, respectiv dezafectarea amenajărilor abuzive şi aducerea terenului la starea iniţială”, spune Alina Dumbravă, purtător de cuvânt la Primăria Târgovişte.

Locatarii cer ca Primăria să lase grădinile cu flori

Vestea i-a nemulţumit de la un capăt la altul pe cei care dispun de astfel de utilităţi pe lângă bloc. Oamenii nu înţeleg decât parţial decizia Primăriei. Mulţi au creat grădini de flori, spaţii verzi, adevărate oaze de linişte de care profită, spun ei, toţi locatarii.

Sunt însă şi situaţii când terenul de sub geam a fost tranformat în crescătorie de găini şi iepuri sau au fost ridicate construcţii care adăpostesc ateliere, garaje, magazii de fier vechi, depozite de alimente.

„Normal, de la caz la caz, ar fi trebuit să ne întrebe mai întâi dacă suntem dispuşi să concesionăm bucăţica asta de teren. Înţeleg să dărâme coteţele, dar cu grădinile de flori ce au? Ar trebui să se facă o distincţie. La noi, gărduleţele astea sunt din anii ’80. Nimeni nu s-a plâns până acum. Dacă nu ar fi existat, nu vedeaţi aici decât gunoaie. Nu ar fi rezistat florile, gardul viu, iarba”, spune Nates Dan, locatar din Micro IX.

Dacă proprietarii nu dau curs somaţiilor venite de la Poliţia Locală Târgovişte, administraţia publică va proceda la demolări, urmând ca cei în cauză să suporte costurile aferente acestei operaţiuni.

„La noi, în Micro VI, e totuşi frumos. Primăria trebuie să intre în Micro XI şi XII, să vadă acolo ţigănie pe lângă bloc. Ţi-e scârbă să treci”, afirmă pensionarul Ion Grigore.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite