Primăria Târgovişte caută partener privat pentru eficientizarea sistemului de termoficare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul pilot pentru Muntenia a fost prezentat de primarul Gabriel Boriga
Proiectul pilot pentru Muntenia a fost prezentat de primarul Gabriel Boriga

Administraţia locală doreşte să realizeze într-un parteneriat public-privat proiectul “Sisteme de alimentare individuală cu energie termică prin utilizarea centralelor termice în condensaţie”, investiţie care va depăşi 9 milioane de euro.

“Primăria oraşului Târgovişte va pune la dispoziţie motoarele de cogenerare, iar investitorul privat va trebui să schimbe ţevile, care produc pierderi de 47%, şi să managerieze sistemul de alimentare cu energie termică. Orice oraş, indiferent de mărimea lui, are nevoie de parteneri privaţi care să vină să ajute dezvoltarea comunităţilor locale şi, în acelaşi timp, să-şi desfăşoare în mod corect şi legal business-ul”, spune primarul Gabriel Boriga.

Proiectul prezentat la lansarea oficială a parteneriatului public-privat de edilul Târgoviştei este unul pilot pentru toată zona Munteniei, fapt care plasează Târgoviştea în fruntea oraşelor din România.

"Parteneriatul public-privat este un instrument de care România are nevoie pentru a se dezvolta. Depinde de noi cum o să-l folosim", a concluzionat Gabriel Boriga.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite