ALEGERI 2012 Adevărul vă prezintă principalii adversari în lupta pentru Primăria Târgovişte şi CJ Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor Valabile exprimate.

Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene. Am evidenţiat, prin fotografiişi un scurt CV, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse.  Astăzi este rândul judeţului Dâmboviţa, unde cea mai importantă confruntare va fi cea pentru funcţia de primar al municipiului Târgovişte, oraş cu 87.000 de locuitori şi un buget de 300 de milioane de lei.

GABRIEL BORIGA (pdl)

Jurist, 37 de ani. Este actualul primar al Târgoviştei din partea PDL şi se află la primul mandat. În cei patru ani de mandat a reabilitat principalele bulevarde ale Târgoviştei şi alte 191 de străzi. În plus, a amenajat 950 de locuri de parcare. A început, de asemenea, proiectul şoselei de centură a Târgoviştei. E o lucrare amplă, care cuprinde 14 kilometri de şosea, iar valoarea totală este de 20 milioane de euro, bani europeni. Alt mare proiect pe care l-a demarat este Planul Strategic Integrat pentru Dezvoltarea Durabilă a Târgoviştei în valoarea 34 de milioane de euro, din care 98% sunt bani de la UE. A reabilitat spaţiile publice din centrul istoric, e făcut primul bazin de înot din Târgovişte.

GABRIEL GROZAVU (USL)

Inginer, 49 de ani. Este absolvent al Facultăţii de Mecanică şi masterand în Administraţia Publică Europeană. Este preşedinte ales al PNL Dâmboviţa din februarie 2011 până în prezent. A fost consilier judeţean în perioadele 2000 - 2004, 2008 - 2012 şi consilier municipal între 2004 şi 2008. Tot în 2008 a fost liderul consilierilor liberali din Consiliul Judeţean. Din poziţia aceasta a luptat vehement împotriva introducerii taxei de habitat  cu operator unic la nivelul judeţului Dâmboviţa. Crede că Târgoviştea poate să devină cel mai important centru turistic al zonei, însă, pentru asta, trebuie majorate investiţiile şi promovate mai bine valorile şi trecutul acestui străvechi centru istoric şi cultural.

Târgovişte, în cifre

87.000 locuitori este populaţia municipiului Târgovişte

300
milioane de lei este bugetul Primăriei Târgovişte

Ceilalţi candidați

- Frăţilă Ioan Cezar (Uniunea Naţională pentru Progresul României).
- Teodororiu Constantin (Partidul Socialist Român).
- Iancu Avram (Partidul Poporului - Dan Diaconescu).
- Rădulescu Ecaterina (Partidul Verde).
- Bragorenco Nicolae (Partidul România Mare).

Candidaţi CJ Dâmboviţa

FLORIN AURELIAN POPESCU (PDL)

Cadru didactic la Universitatea Valahia din Târgovişte, din 1992, 44 de ani. Este actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa din anul 2008. A fost deputat în perioada 2004 - 2008. Este preşedinte al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte PDL la nivel naţional. În actualul mandat, Florin Popescu a reuşit să aducă judeţul Dâmboviţa pe primul loc în Regiunea 3 Muntenia Sud în ceea ce priveşte valoarea proiectelor derulate pe fonduri europene. Cel mai important proiect al lui Florin Popescu a fost acela al reabilitării Spitalului Judeţean de Urgenţă. Proiectul a fost însă contestat de Direcţia de Audit din cadrul MDRT.

ADRIAN ŢUŢUIANU (USL)

Jurist, doctor în drept, 46 de ani. Este senator al României în circumscripţia electorală nr. 16 Dâmboviţa, Colegiul Uninominal Nr. 1. Este secretar al Biroului Permanent al Senatului şi membru în Comisia Juridică „Disciplina Imunităţii". Adrian Ţuţuianu este primul care a evidenţiat faptul că ordonanţa cu calculul contribuţiei la asigurările sociale de sănătate este greşită, iar modul în care procedează Casele de Pensii este nelegal. Potrivit lui Ţuţuianu, contribuţia trebuie calculată la ce depăşeşte suma 740 de lei. Adrian Ţuţuianu candidează pentru prima dată pentru funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa.  Este unul dintre cei mai activi parlamentari.

Alţi candidați

- Căpraru Niculina Gica (Partidul Socialist Român). Asistent social, 44 de ani
- Pietriş Mihai (Partidul Verde). Economist, 55 de ani
- Dogaru Adrian (Partidul Poporului). Profesor, 39 de ani
- Cârstea Nicolae (Alianţa Civică Democrată a Romilor). Profesor, 34 de ani
- Ştirbescu Florea (Partidul Ecologist Român). Maistru, 56 de ani
- Antoniu Florin Silviu (Partidul Poporului Dan Diaconescu).  Profesor,44 de ani
- Radu Marian (Uniunea Naţională pentru Progresul României). Economist, 55 de ani
- Şontea Ion (Partidul Totul pentru Ţară). Profesor, 62 de ani
- Tudor Nicoleta (PRM). Asistent medical, 43 de ani
- Banu Dumitru (PNGCD). Cadru militar, 62 de ani
- Tonea Costel (Uniunea Populară Social Creştină). Inginer, 50 de ani

Primăria Pucioasa

- Bădău Dănuţ (USL), Jurist, 55 de ani. Este primarul în funcţie al oraşului Pucioasa. Este singurul primar din Dâmboviţa  care a dat Consiliul Judeţean în judecată pentru anularea taxei de habitat.
- Gîmbuţă Alfredo (PDL)
- Ganea Petre (Partidul Verde)
- David Ion (PRM)
- Gorgon Gheorghe (PP-DD)
- Sprinceană Eugen Dănuţ (independent)

Primăria Găeşti

- Toader Alexandru (PDL), profesor, 48 de ani. Este actualul primar al Găeştiului şi se află la al treilea mandat. Cele mai mari realizări ale sale sunt reabilitarea infrastructurii: drumuri, apă, canal, iluminat public. 
- Iacobuţă Dan (PSD)
- Gheorghe Grigore (PNL)
- Contanu Petre (PC)
- Popescu Ion Florin (PRM)
- Chiriţă Florentina (PP-DD)

Primăria Moreni

- Dinu Constantin (USL)
- Ţugui Ovidiu (PDL)
- Stănescu Mihai (PP-DD)
- Bolbotină Viorel (PRM)
- Negrilă Răzvan (Partidul Verde)
- Petrescu Mariu (PNGCD)

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite