Primăria Răcari, încălzită de la soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Răcari, încălzită de la soare
Primăria Răcari, încălzită de la soare

Premieră în judeţul Dâmboviţa! Sediul Primăriei Răcari şi Centrul de Asistenţă Medico-Social Ghergani vor fi încălzite cu ajutorul sistemelor bazate pe energie solară.

Primarul oraşului, Marius Caraveţeanu, ne-a informat că a fost semnat contractul de finanţare şi urmează să se organizeze licitaţia pentru desemnarea firmei constructoare. Investiţia se ridică la 800.000 de lei şi trebuie finalizată până la 1 martie 2011. Resursele financiare pentru materializarea acestui proiect provin în procent de 80% de la Administraţia Fondului de Mediu, diferenţa de 20% însemnând contribuţia autorităţilor locale.

„La Centrul de Asistenţă Medico-Social, vom folosi apa caldă astfel produsă atât pentru bucătărie, baie, duşuri, cât şi pentru încălzire. Instalaţia ce se va realiza la Primărie va deservi sediul administrativ, dar şi vestiarul de la Clubul Sportiv”, afirmă Marius Caraveţeanu.

Urmează alte opt proiecte

Edilul ne-a mărturisit că a fost interesat de producerea şi folosirea energiilor neconvenţionale de mic copil, aşa că nu avea cum să scape un asemenea proiect. „Mi-am construit întâi o moară de apă pe pârâul Ilfov, apoi o centrală eoliană care producea curent electric, cu care luminam curtea”, spune primarul Caraveţeanu.

Oraşul Răcari este practic deschizător de drumuri. În judeţul Dâmboviţa, urmează să se mai realizeze instalaţii de încălzire care utilizează energia solară la Primăria şi Şcoala Râul Alb; unităţile de învăţământ din satele Bălteni, Boteni şi Conţeşti - comuna Conţeşti; Şcoala de Arte şi Grădiniţa Malu cu Flori; Centrul de Servicii Comunitare Gura Ocniţei; Centrul de Asistenţă şi Îngrijire Pucioasa; Spitalul Titu; Sala de Sport a Clubului Sportiv Şcolar şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite