DATORII Primăria Hulubeşti, executată silit de furnizori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesele au început să apară în urmă cu doi ani şi se înmulţesc constant, pe rolul instanţelor fiind peste 30 de dosare. Toate încasările efectuate de administraţia locală sunt transferate din cont direct către creditori. Nu rămân bani decât plata salariilor funcţionarilor publici şi cadrelor didactice.

Situaţie fără precedent la Primăria Hulubeşti! Unitatea administrativ-teritorială este înglodată în datorii. S-a ajuns în situaţia în care pe rolul instanţelor judecătoreşti există zeci de dosare de executare silită. Exemplificăm o parte din datorii: 874 de lei, pentru rechizite; 119.704 lei, pentru studiu de fezabilitate „Reţea canalizare drumuri"; sau 788.629 de lei, pentru extindere iluminat public.

Administraţia locală a uitat să-l plătească şi pe dirigintele de şantier angajat pentru lucrările la sediul de primărie. Factura, în sumă de 6.500 de lei, a fost emisă din septembrie 2008. De asemenea, se înregistrează restanţe de peste 44.000 de lei la achitarea iluminatului stradal şi a energiei electrice consumate în şcoli şi primărie.

Primarul nu este marcat de executări


Cetăţenii nu sunt la curent cu situaţia datoriilor publice. Consiliera locală Cristina Roată a declarat pentru „Adevărul de Seară” că până şi aleşii obţin cu mare greutate informaţii despre restanţele la plată.

„Am cerut să mi se comunice în scris care sunt furnizorii neplătiţi şi ce sume le datorăm. Nu am primit răspuns nici după 30 de zile. Din câte ştiu eu, datoriile depăşesc 30 de miliarde de lei vechi. Firmele au câştigat în instanţă. Oamenii în sat habar nu au despre ceea ce se întâmplă. Ei dacă văd că s-au asfaltat două drumuri judeţene zic că, vai, ce de treabă a făcut primarul”, afirmă Cristina Roată.

Consiliera este convinsă că o comună săracă, cum este Hulubşeti, ar avea nevoie de aproximativ opt ani de zile ca să achite datoriile acumulate până acum. Asta, fără ca administraţia locală să se mai gândească la investiţii în următorii ani.

Adrian Chiriţă, edilul de la Hulubeşti nu este deloc marcat de aceste probleme financiare. Este convins că localnicii îl înţeleg şi îl susţin.

image

„Datoriile reprezintă lucrări efectuate şi neplătite. Avem atâtea investiţii începute. Avem procese pe rol. Nu ştiu să vă spun câte mai sunt la acest moment”, declară Adrian Chiriţă.

Primarul consideră că la mijloc este o lucrătură a duşmanilor săi, care vor să-l discrediteze în faţa alegătorilor.

„Ei vor să mă determine să nu mai candidez, dar eu îmi fac datoria aici. Tot ce ar încerca ei, nu mă vor scoate din Primărie. O să fiu primar la Hulubeşti cât timp vreau eu”, susţine Adrian Chiriţă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite