Preţuri nesimţite pentru bolnavii târgovişteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Duţă este pensionar şi nu-şi permite să cumpere asemenea produse
Mihai Duţă este pensionar şi nu-şi permite să cumpere asemenea produse

Comercianţii din preajma Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte profită de faptul că bolnavii nu au de unde să-şi cumpere fructe şi legume şi vând marfa la preţuri foarte ridicate.

„Toate arată bine, dar sunt cam scumpe. Eu sunt pensionar şi nu-mi permit. Cireşele costă 48 de lei kilogramul, căpşunile 12,5 lei, roşiile 12,5 lei, castraveţii 9,5 lei. Am ales nişte mere, că mai simt nevoia să mănânc un fruct. Restul, să se mai ieftinească!”, spune Mihai Duţă, un bătrân pe care l-am găsit la taraba cu legume şi fructe. „Sunt din import!”, explică scurt, una dintre vânzătoare, preţul nesimţit al produselor.

Dacă oamenii se plâng, comercianţii au dreptul să ceară oricât. „ În general, comercianţii au dreptul să fixeze ce preţ vor şi, dacă oamenii cumpără, nu se încalcă legea”, a declarat Irina Dinu, purtător de cuvânt al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Tot ea a explicat că cei care sunt nemulţumiţi de preţuri, pot face o reclamaţie la Consiliul Concurenţei de la Bucureşti.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite