Preţul unui brad în Piaţa 1 Mai este de 60 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de brazi aduşi tocmai din Harghita au împânzit cea mai mare piaţă din Târgovişte. În Piaţa 1 Mai, cetăţenii pot găsi pomi de iarnă la preţuri negociabile. Spirit de întreprinzător să aibă. Preţurile variază de la 50 de lei pentru brazii normali şi pot ajunge şi la câteva sute de lei pentru cei în ghiveci.

Comercianţii care vin an de an cu brazi din afară judeţului, pentru că la noi nu prea se mai găsesc, spun că vânzarea merge extrem de prost din  cauza crizei financiare. “Merge prost de tot vânzarea. De dimineaţă şi până la ora 11.00 nu am dat niciun brad. Mai vine câte unul şi se uită, dar când le spui preţul strâmbă din nas şi pleacă. Nu pot nici eu să îi dau pe nimic pentru că plătesc taxe peste taxe şi la primărie şi la mediu. Eu spun că 60 de lei pentru un brad de 1,5 metri, de exemplu, nu este mult. Mai şi negociem cu omul şi cădem la pace”, spune Florin Oaie, un comerciant care vine an de an în piaţă cu brazi.
Reprezentanţii primăriei Târgovişte i-au şi “luat în vizor” pe comercianţi şi le-au pus în vedere să îşi achite taxele către bugetul local. “Nu şi-au plătit taxele pe anul acesta şi le-am pus în vedere să facă acest lucru. Am stabilit cu ei de unde până unde se pot întinde. Fiecare comerciant are cam trei, patru metri pătraţi. Taxa pentru zece zile este 240 de lei pentru fiecare persoană”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, viceprimarul Paul Briceag.
Şi dacă, totuşi, vă hotărâţi să cumpăraţi un pom de iarnă, tot din piaţă vă puteţi achiziţiona şi ornamentele şi instalaţia. “Avem de toate, de la globuri, instalaţie cu lumiţe şi ornamente pentru  brazi. Globurile se pot lua şi cu 15 lei setul iar instalaţia de luminiţe costă între 15 şi 25 de lei”, spune Mariana Manea, comerciantă.

Citeşte şi:

Brazii de Crăciun nu se vând nici măcar la preţ de criză

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite