PREMIU: Şcoală de vară, gratuit în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii cu vârste între 11 şi 19 ani sunt provocaţi la concurs de către Shakespeare School Bucureşti. Biletul de intrare în taberele de la Cambridge University, Oxford Brookes University, Harrow House International College şi St. Michael’s College îl constituie un eseu în limba engleză despre voluntariat sau lumea ideală.

Participarea la concursul naţional de creaţie „Shakespeare School Essay Competition” este gratuită şi deschisă tuturor fanilor limbii engleze care se încadrează într-una dintre cele două categorii de vârstă: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani.

Vlăduţ Andreescu, manager Europe Direct Târgovişte, ne-a spus că liceenii sunt provocaţi să scrie despre rolul voluntariatului şi felul în care acesta poate schimba societatea, iar elevii de gimnaziu au de realizat un eseu în care, pornind de la patru fotografii sugestive, să-şi imagineze o lume ideală în maximum 550 de cuvinte.

„Ne-am propus să ieşim din şabloane, din testele grilă pentru a-i încuraja pe copii şi tineri să gândească, să inoveze, să creeze”, susţine Adriana Alionte, director general Shakespeare School, instituţia organizatoare.

Câştigătorii trebuie să-şi plătească biletul de avion


Toţi participanţii vor intra în competiţie pentru unul dintre cele patru mari premii: tabere internaţionale de limba engleza de două săptămâni în Marea Britanie, în prestigioasele colegii britanice Cambridge University, Oxford Brookes University, Harrow House International College şi St. Michael’s College, în valoare de aproximativ 1.400 de lire fiecare, sumă care nu include însă şi transportul, câştigătorii fiind obligaţi să suporte biletul de avion.

Sponsorii concursului au mai pregătit şi multe alte surprize: cărţi în limba engleză şi dicţionare, cursuri gratuite de limba engleză, taxe de înscriere la examene internaţionale de limba engleză şi articole sportive.

Înscrierile la „Shakespeare School Essay Competition” se pot face până pe 20 martie, urmând ca evaluarea să se definitiveze până la data de 20 mai, când vor fi anunţaţi cei 40 de finalişti.

20 martie, termenul-limită de înscriere la concurs


Pe 28 şi 29 mai aceştia urmează să fie supuşi unui interviu, la sediul Shakespeare School din Bucureşti, din Str. D. Racoviţa, nr.11, sector 2.

„Iubesc limba engleză de când eram la grădiniţă. Pentru mine este o bună oportunitate acest concurs. Am aflat despre el la Biblioteca Judeţeană. Nici nu mă gândesc să nu mă înscriu. Părinţii mi-au promis că, deşi va însemna un efort considerabil pentru bugetul familiei, îmi vor face rost de bani pentru avion, în cazul în care voi fi printre câştigători”, spune Corina, o adolescentă care studiază la Liceul „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte.

Pentru a putea intra în concurs, participanţii trebuie să posteze un comentariu pe blogul Shakespeare School, la oricare dintre articole şi să se semneze cu numele întreg.

Înscrierea este gratuită şi se face exclusiv prin completarea formularului disponibil pe site-ul www.shakespeare-school.ro/concurs şi introducerea eseului la rubrica corespunzătoare.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite