Premieră la Teatrul Municipal Târgovişte: „Inimă de boxer”, o piesă despre conflictul dintre generaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Victor Scoradeţ a lansat invitaţia la spectacol
Regizorul Victor Scoradeţ a lansat invitaţia la spectacol

Povestea lui Jojo şi Leo, care se joacă mâine la Târgovişte, a fost tradusă în zece limbi şi pusă în scenă de toate marile teatre ale Europei.Publicul român a avut prima întâlnire cu „Inimă de boxer” în urmă cu doi ani, la Buzău. În unul din rolurile principale, actorul Constantin Codrescu, originar din Târgovişte.

„Inimă de boxer” este o piesă pe care adolescenţii, tinerii Târgoviştei şi nu doar ei nu ar trebui să o rateze. Până la urmă, fiecare dintre noi ne putem găsi, mai mult sau mai puţin, puncte comune cu cele două personaje principale: Jojo şi Leo. Doi oameni separaţi de diferenţa de vârstă. Două experienţe de viaţă diferite. Două caractere care se întâlnesc şi pun la cale viitorul.

O poveste impresionantă, scrisă cu umor şi candoare, dar care nu duce lipsă de momente dramatice. De puncte de reflecţie. „Jojo este un adolescent răzvrătit, condamnat la muncă în folosul comunităţii, pentru o faptă pe care nu el a comis-o. Aşa ajunge la un azil de bătrâni, ca zugrav, unde îl întâlneşte pe Leo, un bătrân de 70 de ani, fost campion mondial la box. Între cei doi se leagă o prietenie strânsă. Jojo începe să se maturizeze, iar Leo îşi retrăieşte tinereţea tumultuoasă”, dezvăluie Victor Scoradeţ, regizorul spectacolului.

Piesa a captivat tinerii din toată Europa

Dramaturgul german Lutz Hubner este considerat a fi unul dintre cei mai buni autori de teatru pentru tineret, iar „Inimă de boxer” a primit în 1998 titlul de cea mai bună piesă a anului. Autorul a studiat filosofia şi sociologia, ştiinţe care l-au ajutat să pătrundă adânc în profunzimea spiritului uman, să creeze destine, să modeleze portrete, să aducă în faţă, pe scenă, viaţa adevărată.

„Inimă de boxer” a captivat mii de tineri din toată Europa. Piesa a fost tradusă în zece limbi şi s-a jucat pe toate marile scene de pe bătrânul continent. Publicul român a avut prima întâlnire cu „Inimă de boxer” în urmă cu doi ani, la Buzău. În unul din rolurile principale, actorul Constantin Codrescu, originar din Târgovişte.

Duminică, de la ora 19:00, târgoviştenii sunt aşteptaţi la Sala Mihai Popescu - Calea Domnească, nr. 208, să urmărească „Inimă de boxer”, acest eseu dramatic despre viaţă, în traducerea şi regia lui Victor Scoradeţ, o producţie sprijinită de Primăria Târgovişte şi Institutul Goethe din Bucureşti.

Creatorii spectacolului ne asigură că jocul actoricesc al Cosminei Lirca, al lui Ilie Ghergu şi Cristian Olaru va fi unul desăvârşit. Scenografia poartă semnătura tinerei Cristina Milea, premiată în urmă cu trei săptămâni la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ.

Preţul unui bilet: 10 lei. Elevii şi studenţii beneficiază de 50% reducere.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite