Premieră în România! Sindicaliştii din educaţie se pregătesc de grevă generală şi de îngheţarea anului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 31 mai s-ar putea scrie istorie în România. Sindicaliştii ameninţă cu greva generală pe termen nelimitat ceea ce ar putea conduce la îngheţarea anului şcolar.

De aproape două luni de zile, o parte a elevilor dâmboviţeni nici a mai văzut atât de temutul catalog la clasă. „Copiii vin la şcoală, nu este niciun fel de problemă, doar că nu li se trec notele în catalog. Procesul de învăţământ continuă până pe 31 mai, atunci când va avea loc competenţa la limbile străine, la Bacalaureat. Există posibilitatea ca anul şcolar să fie îngheţat, ar fi o premieră pentru Romînia. În acest caz, se reia anul şcolar. Eu personal nu am trecut notele în catalog. Din martie nu se mai trec. Aproape 7000 de sindicalişti, din cei 8300 protestează în acest fel, pentru că nu ne sunt luate în seamă revendicările privind Legea Educaţiei”, a declarat prof. Marius Popescu, purtătorul de cuvânt al FSLI Dâmboviţa.

„Este ilegală această acţiune de protest”

Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar consideră că această acţiune de protest, de a nu trece notele în catalog, este ilegală. „Noi considerăm această grevă a fi ilegală pentru că în metodologia noastră nu există ca formă de protest acest lucru. Sunt enumerate acolo toate formele de prostest, dar netrecerea notelor în catalog nu este. Acest protest încalcă dreptul copilului la evaluare. Nota este metoda de evaluare iar ea nu este trecută în catalog. Vom vedea ce hotărâri vor lua şi cei de la Minister. Este clar ca noi  ne gandim ca sa evitam aceste”, a declarat Mihaela Anton, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Legea 221 din 2008 prevedea majorarea cu circa 50% a salariilor din educaţie de la 1 octombrie 2008. Această prevedere a fost modificată, ulterior, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 151 din 2008.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite