Premieră! Judecată cu pistolul pe masa la Tribunalul Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul principal este Dragoş Dumitru, fiul deputatului Ion Dumitru, care se prezentase ca denunţător în cazul dosarului de luare de mită de la primăria Tărtăşeşti. O persoană din sală a observat că omul de afaceri avea ceva suspect sub haină şi a anuţat-o imediat pe preşedinta instanţei. Jandarmii au constatat ca acesta avea un pistol cu gaze, armă neletală pentru care are autorizaţie.

Într-o sală de judecată a Tribunalului Dâmboviţa s-a consumat, astăzi, o premieră nedorită. Omul de afaceri Dragoş Dumitru, fiul deputatului de Dâmboviţa, Ion Dumitru, s-a prezentat la proces, având asupra sa un pistol cu gaze, neletal, pentru care are autorizaţie. Bărbatul a sfidat regulile afişate la intrarea în Tribunal şi a intrat cu arma în sala de jduecată. O persoană din sala care a observat că Dumitru avea asupra sa un pistol, a anuţat-o imediat pe preşedinta instanţei, care i-a cerut să o scoată şi o pună pe masă. Arma a rămas la locul ei pe tot timpul desfăşurării  procesului, decizia fiind a preşedintei instanţei.

Jandarmii i-au confiscat imediat pistolul cu gaze şi spun că acesta a intrat în Tribunal împreună cu avocaţii săi, pe o altă uşă a clădirii, unde nu exista aparatul de detectat metale sau arme, nefiind în acest fel supus unui control corporal.

Conducerea IJJ Dambovita a început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care bărbatul a pătruns cu arma în Tribunal, iar lui Dragoş Dumitru i s-au întocmit actele premergătoare pentru infracţiunea de port ilegal de armă într-o instituţie publică.

În incinta Tribunalului Dâmboviţa este interzis portul armelor de orice fel, la intrarea în clădire existand şi afişe care atenţionează asupra acestui fapt. Pedeapsa pentru port ilegal de armă este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă penală.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite