Târgovişte: Premiaţi pentru rezistenţă în căsnicie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Premiaţi pentru rezistenţă în căsnicie
Târgovişte: Premiaţi pentru rezistenţă în căsnicie

33 de cupluri din Târgovişte, care au împlinit peste 50 de ani de căsnicie, au fost premiate de autorităţile oraşului. Bătrânii au depănat amintiri, şi-au spus păsurile şi au băut o cupă de şampanie.

Cuplurile invitate în această dimineaţă la Sala Florentină a Primăriei Târgovişte sunt un exemplu pentru toţi cei care au de gând sau şi-au întemeiat o familie. Aceştia au împlinit peste 50 de ani de căsnicie şi spun că lucrurile vor merge întotdeauna spre bine dacă există înţelegere şi respect.

Gheorghe şi Paulina Costache s-au căsătorit în urmă cu 52 de ani si spun că nu a existat nicio zi în care să fie despărţiţi. Recunosc că viaţa nu a fost uşoară pentru ei şi că au întâmpinat multe greutăţi, mai ales de ordin material.

Toleranţa, cheia unei căsnicii de durată

„Secretul căsniciei noastre este toleranţa. Trebuie neapărat să treci cu vederea greşelile celuilalt pentru că altfel zilele ar fi foarte grele. Ideal este când unul se înfurie, celălalt să tacă, pentru că altfel apar certuri interminabile“, ne sfătuieşte Gheorghe Costache, în vârstă de 78 de ani.

Soţia sa, Paulina, în vârstă de 74 de ani, spune că în cei 52 de ani de căsnicie nu a existat nicio zi în care să stea departe unul de celălalt. „Nu este bine ca cuplurile să stea despărţite. Le afectează căsnicia dacă acest lucru se întâmplă pentru perioade mai lungi de timp. Orice fac trebuie să facă împreună“, spune Paulina.

Gelozia afectează căsnicia


Sfaturi asemănătoare au şi Filip şi Victoria Dima, care sunt căsătoriţi de 51 de ani. Nici pentru ei viaţa nu a fost întotdeauna „lapte şi miere“, iar necazurile materiale au fost la tot pasul. Totuşi, toate acestea nu i-au despărţit, ci, dimpotrivă, i-au unit şi mai mult.

„Întotdeauna trebuie să laşi la o parte orgoliul şi să-l asculţi cu atenţie pe celălalt. Altfel nu se poate. Când unul e supărat, celălat trebuie să-şi facă de lucru“, avertizează Filip Dima. El mai spune că gelozia unuia dintre parteneri poate distruge o căsnicie pentru că în acel cuplu nu va fi niciodată armonie.

image


FOTO: Filip Mariano şi Victoria Dima, 51 de ani de căsnicie

Bătrânul ne-a povestit că, anul trecut,  la împlinirea a 50 de ani de căsnicie, a fost nevoit să se împrumute la CAR pentru a face o mică petrecere în familie. „Am sărbătorit foarte frumos. Se întâmpla pe 25 august. Am fost la biserică şi apoi am petrecut acasă, cu familia. A trebui să ne împrumutăm ca să avem o masă îmbelşugată, măcar cu ocazia unor astfel de evenimente“, spune bătrânul.

Cele două cupluri spun că nunţile din ziua de astăzi au mai mult fast, sunt mult mai elegante decât în urmă cu 50 de ani, dar tot mai multe cupluri se unesc din interes.

Cel mai longeviv cuplu, Constantin şi Elena Spiroiu, care au împlinit 60 de ani de căsnicie, nu au putut veni la festivitate.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite