Târgovişte: Pregătirile pentru şcoală, pe ultima lungime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Pregătirile pentru şcoală, pe ultima lungime
Târgovişte: Pregătirile pentru şcoală, pe ultima lungime

Noul an şcolar este aşteptat cu emoţie, mai ales de către bobocii care intră în clasa I. Cei mici s-au pregătit de câteva zile pentru festivitatea de mâine şi sunt curioşi să-şi vadă colegii şi pe doamna învăţătoare.

Mulţi îşi vor aduce aminte peste ani că aceasta a fost prima zi de şcoală şi se vor uita cu nostalgie peste pozele făcute cu drag de părinţii şi bunicii care au participat la festivitatea de început de an şcolar.

Aşa se va întâmpla şi cu Alexandru Mirică, care împlineşte şapte ani abia în luna februarie a anului viitor. Va merge, însă, de mâine la şcoală şi aproape că nu-şi mai poate stăpâni emoţiile. Spune că abia aşteaptă să o cunoască pe doamna învăţătoare, să primească manualele şi să vadă cu cine va sta timp de patru ani în bancă.

Alexandru ne-a arătat mândru uniforma pe care o va purta de mâine la Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti“ sau Şcoala Numărul 2, cum este cunoscută în rândul târgoviştenilor. Este încântat şi de ghiozdanul şi rechizitele cumpărate de părinţi din Italia, unde munceşte tatăl lui.

Şi-a petrecut vacanţa în Cizmă

Alexandru şi-a petrecut aproape toată vacanţa în Italia, dar spune că tot mai bine şi mai frumos este în România. Cu toate acestea, s-a bucurat în fiecare zi de plajă, de mare şi a reuşit chiar să înveţe să înoate.

„Îmi place mai mult în România, pentru  că aici am cu cine mă juca, aici sunt toţi prietenii mei. Merg pe la vărul meu, Dragoş, şi ne jucăm toată ziua“, spune Alexandru.

Acum, este conştient că orele de joacă se vor reduce de mâine pentru că va trebui să înveţe, dar cu toate acestea aşteaptă cu nerăbdare să meargă la şcoală.

Au început şi cheltuielile

Daniela, mama lui Alexandru, spune a cheltuit în jur de 150 de lei pe uniformă, 120 de lei pe ghiozdan şi aproape 100 de lei pe un set de creioane, carioci şi stilouri. Nu a cumpărat deocamdată caiete şi cărţi pentru că aşteaptă să vadă ce anume îi va cere învăţătoarea copilului său.

„Până nu vom sta de vorbă cu doamna învăţătoare pentru a şti exact ce anume îi trebuie copilului la şcoală nu are rost să dau bani aiurea. Voi vedea lista cu cele trebuincioase şi abia apoi mă voi duce să fac cumpărături“, a precizat Daniela.

Şi Andreea Bezdedeanu aşteaptă cu emoţie şcoala. Este elevă în clasa a VII-a la şcoala la care va merge şi Alexandru. Ne spune că a fost o vacanţă frumoasă, că îi pare rău că se încheie, dar că se bucură că îşi va revedea colegii şi profesorii. Speră să aibă rezultate la fel de bune ca şi în anul şcolar precedent, când a primit premiul I pentru munca depusă.

„Totul depinde de mine, dar cred că nu vor fi probleme. Îmi place să învăţ, ştiu ca trebuie, că de asta depinde viitorul meu, aşa că nu stau prea mult să mă gândesc de ce şi pentru ce şi mă apuc de treabă“, ne-a spus zâmbind Andreea, de 14 ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite