Prefectul de Dâmboviţa s-a luat la trântă cu şefii peste Deconcentrate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iancu Caracota le-a atras atenţia directorilor că nu-şi fac treaba cum ar trebui
Iancu Caracota le-a atras atenţia directorilor că nu-şi fac treaba cum ar trebui

Şedinţa Colegiului Prefectural din luna ianuarie a continuat cam în aceeaşi atmosferă ca cea din ultima lună a lui 2011, mai puţin şampania. Prefectul Iancu Caracota a tunat şi a fulgerat împotriva şefilor de la Finanţe – Viorel Firică; Silvic – Petre Marin şi Garda Financiară – Cornel Ivan.

Viorel Firică a fost tras de mânecă din cauza beneficiarilor de ajutor social, fiindcă există reclamaţii din teritoriu, cum că nu se mai poate din cauza birocraţiei. “Mă refer la adeverinţele pe care trebuie să le obţină cetăţenii. Un om trebuie să piardă două zile pe la ghişeele dumneavoastră. Au o mie de probleme şi noi îi şicanăm ca să-şi ia un ajutor social”, a pus punctul de “i” reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Cornel Ivan de la Gardă a fost “tăvălit” din cauza controalelor netransparente. “Societăţile vin şi se plâng de abuzurile organelor de control. Vin şi-mi spun cum sunt controlaţi de câte două-trei ori. Aş putea să cred că lipsa dumneavoastră de transparenţă este reală şi că, într-adevăr, acei oameni au dreptate, că, de fapt, dumneavoastră ascundeţi ceva”, a tunat prefectul Caracota.

Petre Marin, şeful peste pădurile Dâmboviţei, a încasat-o din cauza tăierilor fără noimă, mai ales în pădurile private, însă cu ştirea... pădurarilor. Petre Marin a cam fost... îngropat şi de comisarul şef Vasile Tache, comandantul IPJ Dâmboviţa, care a precizat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural că sunt mari probleme în multe zone ale judeţului, unde pădurile sunt efectiv defrişate. “20 de mii de hectare de pădure nu au nici un fel de pază, iar alte 20 de mii chipurile au pază. Sunt în ocoalele private care sunt pregătite doar pe hârtie să asigure paza acestor suprafeţe împădurite. În 2011 a scăzut numărul de furturi constatate, identificate, dar numărul de tăieri ilegale este într-o creştere foarte mare”, a precizat Tache.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite