Târgovişte: Buzău şi Predeal, destinaţiile preferate pentru majorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  Buzău şi Predeal, destinaţiile preferate pentru majorat
Târgovişte: Buzău şi Predeal, destinaţiile preferate pentru majorat

Elevii târgovişteni renunţă la oraş aleg să facă „majoratul“ în locuri ferite de claxoane şi de posibili intruşi la petrecere. Diriginţii au început pregătirile pentru serbarea frumoasei vârste de 18 ani.

Liceele târgoviştene sunt deja în pregătiri pentru majoratul celor de clasa a XII-a. Profesorii şi elevii aşteptă cu nerăbdare să plece pentru două zile din oraş, pentru recreere şi pentru a petrece momente de neuitat împreună.

„Fiind majorat copiii doresc să îl serbeze în afara oraşului, la aer curat, unde se pot relaxa într-un alt mediu. Vrem să facem majoratul la Predeal pentru că banchetul se face în oraş şi ştiu că această excursie îi ajută pe elevi să iasă din atmosfera cotidiană. Sunt şi elevi care nu-şi permit excursii şi cu această ocazie ei pot vedea locuri frumoase“, spune Alin Catană, profesor de matematică la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu“ din Târgovişte.

La Poiana Pinului, fără manele

Condiţiile bune şi siguranţa sunt principalele motive pentru care târgoviştenii preferă să plece cât mai departe de oraş.
„Facem majoratul departe de oraş pentru că am găsit o tabără în Buzău, la Poiana Pinului, unde se găsesc condiţii foarte bune. Este o zonă foarte frumoasă şi izolată de Buzău, la 40 de kilometri. Copiii sunt în siguranţă pentru că sunt mai retraşi, iar străinii nu au acces“, mărturiseşte Radu Tăbârcă, director adjunct la Liceul „Ion Heliade Rădulescu“.

La Poiana Pinului se plăteşte, pentru cazare cu pensiune completă, 67 de lei de persoană pentru o zi. Tabăra are club, terenuri de sport şi locuri de joacă. Tinerii pot vizita: Vulcanii noroioşi, Muzeul Chihlimbarului, Barajul şi Lacul Siriu, Herghelia Cislău, Mănăstirea Ciolanu sau Tabăra de sculptură.
„Elevii au propus majoratul în Buzău şi noi am acceptat. Dacă îi asculţi, copiii se simt respectaţi. Mergem la majorat pe o tradiţie «fără manele». Ei au voie să asculte orice altceva. Chiar dacă unora nu le convine, trebuie să înţeleagă că aceasta este o acţiune a liceului“, spune Radu Tăbârcă, director adjunct la liceul „Ion Heliade Rădulescu“.

Profesorii preferă condiţii mai bune


Dacă cei de la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu“ pleacă la Predeal, elevii „Ion Heliade Rădulescu“ merg în Buzău, tinerii de la „Voievodul Mircea“ au în plan, pentru majorat, centrul dâmboviţean de vacanţă „Cerbul“.
„Pentru cazare, masă festivă şi un prânz a doua zi, o persoană trebuie să plătească doar 70 de lei. «Cerbul» dispune de o sală de mese cu o capacitate de 120 de locuri. De asemenea mai deţine o bază sportivă formată din terenuri care se pot folosi pentru baschet, handbal, volei şi minifotbal. Tinerii se pot bucura de un club multifuncţional de 100 locuri, discotecă, TV cu plasmă, cablu, loc pentru foc de tabără şi spectacole în aer liber. Ei pot avea numeroase activităţi: drumeţie, orientare turistică, alpinism, speologie în care grupurile pot fi însoţite de ghizi atestaţi“, spune Ileana Bocanciu, preşedintele Asociaţiei de Turism Chindia.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite