Târgovişte: Prea puţine bilete de odihnă pentru profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Prea puţine bilete de odihnă pentru profesori
Târgovişte: Prea puţine bilete de odihnă pentru profesori

Numărul de bilete subvenţionate de stat, alocate judeţului Dâmboviţa, este de 460, iar cererea de două ori mai mare În plus, cadrele didactice ar trebui să meargă la mare în iunie şi septembrie, luni când anul şcolar este în curs.

Multe dintre cadrele dicactice dâmboviţene îşi doresc un bilet de odihnă subvenţionat de stat, mai ales că preţul este, în medie, de 400 de lei pentru două persoane. Potrivit liderului Sindicatului Liber de Învăţământ Dâmboviţa, Mihai Mihail, instituţia a primit pentru acest sezon 464 de bilete la mare şi 53 la munte.

Selecţie pentru locurile de vacanţă

Numărul celor care vor să petreacă un concediu pentru care să nu dea prea mulţi bani este de peste 900, astfel că reprezentanţii sindicatului se văd nevoiţi să apeleze la anumite criterii de selecţie pentru ca toată lumea să fie mulţumită.

„Selecţia a fost făcută în funcţie de numărul de sindicalişti din cele şapte sectoare ale judeţului: Târgovişte, Găeşti, Pucioasa, Moreni, Titu, Răcari, Băleni şi Voineşti. Numai în Târgovişte sunt peste 2.000 de cadre didactice, iar cererile sunt numeroase“, a declarat Mihai Mihail.

Acesta a adăugat că profesorii şi învăţătorii ar trebui să depună din timp cereri pentru a beneficia de bilete subvenţionate de stat, prioritate având cei care s-au înscris până la începutul lunii iunie.

Bilete în staţiuni fără fiţe

Biletele acordate nu au fost pentru staţiuni foarte căutate, precum Mamaia, ci pentru cele mai puţin vizitate, cum ar fi Saturn, Eforie Sud, Venus, foarte puţine la Neptun sau Eforie Nord. În plus, nu mai puţin de 30% din biletele disponibile sunt pentru perioade în care cadrele didactice nu îşi pot lua concediu, pentru că trebuie să fie la cursuri.

„Cred că intenţia celor care ne dau bilete este să nu vindem decât foarte puţine. Un motiv este că sunt subvenţionate de stat 50% şi nu se doreşte să se facă un efort financiar foarte mare. Aşa îmi explic faptul că sunt bilete pentru începutul lui iunie, sfârşitul lui septembrie, care nu pot fi valorificate. Ca să nu mai menţionez faptul că în jur de 40% din bilete sunt cu număr impar. Astfel, familiile cu copii sunt avantajate, dar se pierd foarte locuri, întrucât ele nu sunt întodeauna acordate la aceeaşi unitate turistică“, a mai spus liderul de sindicat.

Cadrele didactice nu pot decât să se mulţumească cu ce primesc. „Normal că este bătaie pe biletele acestea, pentru că sunt salarii mici şi oamenii vor să mai plece de acasă, să se recreeze. Sunt mult mai ieftine decât cele luate prin agenţii şi ne convine un astfel de concediu“, spune Sorina, cadru didactic.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite