Portret: Ionuţ Marin, vocea stadionului "Eugen Popescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgovişteanul a fost crainicului stadionului din localitate timp de cinci ani.

Ionuţ Marin este vocea care răsuna din boxele stadionului „Eugen Popescu” la meciurile pe care le disputa FCM Târgovişte. Apropiat de sportul rege, ca microbist, dar şi ca ziarist, târgovişteanul nu vede fericire mai mare decât cea trăită prin fotbal.
„Activitatea de crainic am început-o în 2005, la un meci între FCM Târgovişte şi Unirea Urziceni, încheiat cu scorul de 1-1. Nu exista o staţie de amplificare în adevărtatul sens al cuvântului. Puneam microfonul lângă boxa cd-player-ului şi dădeam volumul la maxim. După patru ani, condiţiile s-au îmbunătăţit, microfonul a devenit wireless, iar cd-player-ul a fost înlocuit cu un mp3 player”, mărturiseşte Ionuţ Marin.

Invitat la staţia din Ghencea

Pentru Ionuţ Marin, activitatea de crainic este ceva superb, mai ales dăcă este multă lume prezentă la meci. Cel mai frumos meci pe care l-a prezentat la staţie a fost în 2005, atunci când FCM Târgovişte a primit vizita formaţiei FC Argeş în Cupa României, învingând-o cu 3-2. “Au fost prezenţi aproape 5000 de oameni pe stadion, a fost ceva frumos. Atunci am zis la staţie că arbitrii sunt contra noastră”, îşi aminteşte târgovişteanul.
Fan înfocat al formaţiei Steaua Bucureşti, la meciurile căreia se prezintă destul de des, pentru Ionuţ Marin ar fi fost o onoare să fie crainic pe stadionul grupării roş-albastre. Astfel, în 2007 acesta a fost invitat la staţia din Ghencea de crainicul Gabi Safta.  “Nu s-a materializat însă nimic, de vină fiind unele neînţelegeri cu Safta. Până la urmă, în Ghencea a ajuns un băiat Florin, din Ploieşti”, spune Ionuţ.

Este ziarist sportiv

Ionuţ Marin şi-a început cariera de ziarist sportiv în 2000, atunci când a scris în câteva ediţii ale săptămânalului “Vocea Chindiei”. Din 2002 a început să scrie la un cotidian local, unde a lucrat şapte ani şi jumătate. În 2006 a început o colaborare cu Radio Târgovişte şi Televiziunea Târgovişte, doar două luni, spune el, din cauza condiţiilor financiare precare. Din martie anul trecut a devenit redactor la TTV, departamentul sport , dar şi prezentator al unei emisiuni auto, un proiect unic în judeţ.  În aceeaşi perioadă a devenit şi corespondent ProSport în judeţul Dâmboviţa.

Microbist de mic copil


Lui Ionuţ Marin îi place fotbalul de când să ştie, era mereu prezent la meciurile echipei locale şi făcea orice îi stătea în putinţă ca să nu lipsească de pe stadion. “În 1997-1998 chiuleam de la orele de matematică pentru a vedea meciurile Chindiei Târgovişte în Divizia A. Am văzut două meciuri de pe ruine, că aveam stadionul suspendat: 1-0 cu Sportul şi 2-1 cu FC Argeş. Îmi amintesc că fugăream suporterii Petrolului până la gară”, mărturiseşte ziaristul.
Ionuţ Marin este fan al formaţiei Steaua Bucureşti şi nu ezită să o arate. Nu ratează aproape niciun meci al Stelei. A fost pentru prima oară în Ghencea în urmă cu doisprezece ani de zile, atunci când l-a dus tatăl său, la un meci cu Dinamo, încheiat 1-1.  “Uneori fugeam de la ţară, de la Titu, ca să mă duc în Bucureşti să văd meciurile Stelei. Mergeam şase kilometri pe jos din Costeşti Vale, unde stăteau bunicii mei, după care luăm  trenul spre Bucureşti, făceam cam o oră”, spune târgovişteanul.

Ce-i place:

“Îmi place să conduc, să călătoresc – împreună cu viitoarea soţie, Cristina, îmi place ţara mea, imi plac amenii şi locurile. De asemenea, îmi place să ies la terase cu prietenii, la o bere, să văd meciurile pe viu, preferabil Steaua, să merg la mare, să fac grătare la munte, pe zapadă, să ascult hip hop.”

Ce nu-i place:

“Să am prea mulţi şefi, culorile alb şi roşu, muzica house, să dorm în alt pat decât în patul meu. Nu-mi place Bulgaria şi nici Bucureştiul.l”

Întrebări şi răspunsuri

Ai o relaţie serioasă, care sunt planurile?
“Luna viitoare mă căsătoresc. Cristina este aleasa şi este cea mai bună decizie. Aş vrea să îmi petrec luna de miere în Austria sau în Elveţia. Pe viitor, aş vrea să am un copil care să ajungă jurnalist sau avocat.”

De ce ziarist sportiv?
“În primul rând mi-a plăcut sportul, în special fotbalul, astfel că am vrut să fiu aproape de sport şi prin acest mijloc. Fotbalul şi scrisul sunt pasiunile mele.”

Profil.

Născut. 5 ianuarie 1983
Studii. Universitatea “Valahia”, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Robotică.
Familie. Mai are o soră.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite