Portret: Gabriel Georgescu este unul dintre cei mai buni webdesigneri din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgovişteanul a câştigat locul 1 la un concurs organizat de Adobe România şi a  obţinut numeroase alte premii la concursurile judeţene şi naţionale de creare de pagini web.

 Ca mulţi dintre tinerii de astăzi, Gabriel Georgescu este pasionat de calculatoare şi tot ce are legătură cu acestea.  Târgovişteanul a fost atras repede de domeniul IT de mic copil sau, mai bine zis, de când şi-a cumpărat primul calculator. În timp, acesta a început să înveţe cât mai multe lucruri legate de ceea ce se presupune că reprezintă viitorul. „M-a fascinat domeniul IT. De fapt, mereu mi-a plăcut să stau pe calculator şi am vrut să învăţ tot ce ţine de el, hardware, software, internet, tot. Până la urmă, IT-ul reprezintă viitorul. Prin calculator ai acces la internet, iar prin acesta ai acces la un întreg univers online. Se plătesc facturi online, se fac cumpărături online, internetul îţi oferă milioane de informaţii. Este ca un univers nelimitat”, mărturiseşte Gabriel Georgescu.

Locul 1 pe ţară la un concurs de pagini web

Pe la 15 ani, tânărul târgoviştean s-a apucat să creeze pagini web şi a făcut primul său site în html. Un an mai târziu, a început să înveţe tainele limbajului php, în care se fac majoritatea site-urilor moderne, atunci când a construit un portal complex. Gabriel Georgescu a participat la numeroase concursuri judeţene şi naţionale de informatică şi creare de pagini web. Astfel, în 2007 a luat locul 1 la concursul open de programare pe echipe cu tema „Aplicaţie AIR: galerie de fotografii”, organizat de Adobe Systems România, în tabăra „InfoEducaţie 2007” de la Gălăciuc, judeţul Vrancea.  În 2008, a obţinut locul 2 la un concurs naţional de creare de pagini web, desfăşurat la Craiova. Anul trecut, Gabi, cum îi spun prietenii, a ocupat locul 16 la la Concursul de Informatică Aplicată (CIA), organizat de Microsoft România, devenind astfel unul dintre cei mai buni informaticieni din ţară. De asemenea, în fiecare an petrecut în liceu a participat la faza judeţeană a concursurilor InfoEducaţie şi InfoGates.

  „Webdesign-ul se face din plăcere”

Totul este uşor când faci din plăcere. De aceeaşi părere este şi Gabriel, care, spune el, nu i-a fost deloc greu să înveţe să creeze site-uri, deşi nu stă la îndemâna oricui.
„Nu este greu să înveţi să faci pagini web dacă o faci din plăcere. Nu poţi să zici că munceşti, pentru că este un lucru plăcut. Este ca un hobby şi din care mai câştigi şi bani. Stai la calculator, creezi pagini web cu o interfaţă atrăgătoare, practic te joci. Poate fi o plăcere mai mare decât asta?”, spune tânărul webdesigner.

A făcut site-uri pentru un italian

Gabriel Georgescu a ajuns unul dintre cei mai buni webdesigneri din ţară, astfel că sunt mulţi care apelează la serviciile sale. Un bucureştean i-a cerut acestuia să facă nu mai puţin de douăzeci de pagini web. De asemenea, la el a apelat şi un italian care i-a cerut să-i facă două site-uri de prezentare pentru firma sa. „Din webdesign se poate câştiga uşor banii. Poţi să iei câteva sute de euro pe un site şi să-l faci într-un timp relativ scurt. Ideea este să ai comenzi”, spune târgovişteanul.

Ce-i place:
„Îmi place foarte mult să fac poze, să navighez pe internet şi să mă plimb prin natură. Astea sunt cele mai importante trei lucruri care îmi plac.”
Ce nu-i place:
„Nu-mi plac prietenii falşi, care se ascund în spatele unei măşti, zic că îţi sunt alături când de fapt nu este deloc aşa. De asemenea, urăsc persoanele care vin la mine şi îmi cer să le fac un site, iar după ce termin treaba spun că nu au bani.”

Întrebări şi răspunsuri:
Te vei angaja la o firmă de webdesign?
„Nu ştiu. Cred că cel mai probabil îmi voi înfiinţa propria firmă. Este mai bine să lucrezi pentru tine decât pentru alţii, iar în cazul webdesign-ului se poate.”
Dacă ar fi să alegi între companiile mari unde ai alege să lucrezi?
„Cu siguranţă la Google. Acolo este cel mai frumos. Te duci la birou, lucrezi la proiectul care ţi se dă, după care te distrezi. Au sală de jocuri, bar, restaurant, tot ce vrei. Este un Rai.”

Profil:
Născut. 21 iulie 1990.
Studii. Universitatea „Valahia” Târgovişte, Facultatea de Inginerie Electrică, anul I.
Familie. Mai are o soră  de 22 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite