Târgovişte: Pompierii şi-au etalat maşinile în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Pompierii şi-au etalat maşinile în centrul oraşului
Târgovişte: Pompierii şi-au etalat maşinile în centrul oraşului

Maşinile de intervenţie ale pompierilor dâmboviţeni au fost expuse, în această dimineaţă, în centrul oraşului. Zeci de curioşi au privit echipamentele de intervenţie, i-au întrebat pe pompieri despre misiunile la care participă, iar unii chiar au încercat să vadă cum este să fii pompier.

Târgoviştenii au putut admira astăzi, îndeaproape, echipamentele de intervenţie ale pompierilor dâmboviţeni. Acestea au fost expuse, dimineaţă, timp de trei ore, în Piaţa Mihai Viteazul din centrul oraşului. Acţiunea face parte din manifestările organizate de “Ziua Pompierilor”, sărbătorită, în fiecare an, pe 13 septembrie.

Astfel, trecătorii au putut admira autospeciale de intervenţie în caz de incendiu, utilaje şi echipamente de intervenţie la inundaţii, tehnică şi echipamente pentru descarcerare şi asistarea persoanelor în caz de urgenţă, dar şi echipamente pentru intervenţie şi salvare la înălţime.

Copiii, încântanţi de expoziţie

Vizitatorii au putut îmbrăca un echipament de protecţie al pompierilor şi au primit detalii tehnice despre modul de intervenţie în diferite situaţii de urgenţă. Cei mai încântaţi au fost copiii, care au încercat echipamentele pompierilor, au pus întrebări şi s-au interesat la ce vârstă pot lucra şi ei în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ce criterii trebuie să îndeplinească.

“Cu toate că tehnica de care dispunem nu este în totalitate de ultimă generaţie, utilizând şi unele autospeciale care au ajuns la <> , pompierii dâmboviţeni îşi îndeplinesc cu succes misiunile ce le revin şi speră ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, să fie dotaţi la nivelul ţărilor dezvoltate din U.E., pentru a răspunde mai rapid în orice situaţie de urgenţă”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarb I” Dâmboviţa.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa sunt 35 de autospeciale de intervenţii pentru incendii, 4 autospeciale de lucru la înălţime, 5 autospeciale de descarcerare, 4 ambulanţe SMURD, 36 de motopompe, 9 bărci cu motor şi 9 camioane.

Duminică, “Ziua Porţilor Deschise”

Manifestările vor continua mâine, la ora 11.00, cu festivitatea  dedicată sărbătoririi a 161 ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a Zilei Pompierilor din România”. De asemenea, duminică, 13 septembrie, între orele 10.00-13.00,  la sediul inspectoratului şi în toate subunităţile din judeţ de la Pucioasa, Fieni, Moreni, Corneşti, Titu, Răcari, Găeşti, Vişina, Potlogi şi Voineşti  se va desfăşura „Ziua Porţilor Deschise”.

Dâmboviţenii vor putea vizita aceste subunităţi, unde vor putea vedea tehnica şi echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, exerciţii demonstrative din programul de pregătire al pompierilor militari, condiţiile de lucru ale acestora, modul de alertare şi ieşire la intervenţie.

“Aceste activităţi au şi scopul de a trezi spiritul civic în rândul populaţiei, care trebuie să sară în ajutorul semenilor până la sosirea serviciilor profesioniste, pentru că în dezvoltarea unui incendiu, sau al oricărui eveniment, orice secundă contează”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Eduard Ţelea.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite