Penibil: Poliţiştii comunitari ţin sub observaţie intrările pe Centrul Vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul comunitar se plictiseşte tot mutând la garduri
Poliţistul comunitar se plictiseşte tot mutând la garduri

Unităţile de învăţământ în schimb au fost lăsate fără pază din lipsă de oameni, iar elevii sunt permanent în pericol. Comunitarii au şi însărcinarea specială de a înlătura gardurile din faţa baştanilor: angajaţii primăriei, consilierii locali şi patronii spaţiilor comerciale din zonă.

Poliţiştii comunitari din Târgovişte au post fix să păzească intrările în Centrul Vechi! Asta în condiţiile în care golanii devastează băncile şi coşurile de gunoi din parcuri, iar şcolile sunt şi acum fără pază specializată. Situaţia persistă de mai multe luni şi nimeni din conducerea administraţiei locale nu se sesizează că nişte oameni sunt blocaţi într-o activitate de-a dreptul inutilă.

Ia gardul, pune gardul…


Nici măcar acum, după ce Poliţia Locală Târgovişte a fost restructurată şi a rămas cu 88 de oameni, cu tot cu personal TESA, din 350 câţi erau înainte! “Nu contest faptul că unii poliţişti comunitari nu sunt folosiţi eficient. Situaţia aceasta va fi eliminată în scurt timp, la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Centrului Vechi”, ne-a spus primarul Gabriel Boriga. Deocamdată, comunitarii îşi pierd timpul tot pe Centrul Vechi.

No title

Practic, de dimineaţa, de la ora 8:00, şi până după-amiaza, spre ora 17:00, cel puţin trei poliţişti comunitari sunt postaţi lângă gardurile mobile amplasate ca să blocheze intrările pe Centrul Vechi. Poliţia Locală trebuie să urmărească nu care cumva vreun tupeist să îndrăznească să dea gardul albastru la o parte şi să pătrundă cu maşina în parcarea liberă din faţa blocurilor C (în scuarul Primăriei Târgovişte) sau, şi mai rău, să tulbure cu caii lor putere liniştea clienţilor localurilor din zona istorică a oraşului. “Poliţiştii stau postaţi aici ca să ne împiedice accesul în parcarea pe care o vedeţi liberă. Mi se pare aberant”, spune Cosmin Alexandru, un şofer sosit cu treburi în zona ITM.

Poliţiştii comunitari vor fi înlocuiţi cu… stâlpişori de protecţie


Comunitarii de pe Centrul Vechi au însă şi o însărcinare specială: să înlăture gardul din calea baştanilor, adică angajaţii Primăriei, consilierii locali sau patronii spaţiilor comerciale ori de alimentaţie publică de pe Centrul Vechi. În plus, mai fac şi ceva circulaţie, având grijă ca şoferii să nu-şi lase autoturismele pe trotuar ori în faţa gardurilor de intrare.

Alţii îi aşteaptă să greşească, după care pun mâna pe telefon şi îi sesisează pe cei de la ridicări maşini parcate neregulamentar, care se reped instantaneu asupra… pradei.

În scurt timp, comunitarii care fac de serviciu la gardurile de pe Centrul Vechi vor fi înlocuiţi cu… stâlpişori care să blocheze accesul maşinilor. Investiţia a fost prevăzută în proiectul de reabilitare a centrului istoric, finanţat de Uniunea Europeană, aflat în derulare.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite