Târgovişte: Poliţiştii dâmboviţeni au adresă de messenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Poliţiştii dâmboviţeni au adresă de messenger
Târgovişte: Poliţiştii dâmboviţeni au adresă de messenger

Dâmboviţenii care vor să comunice cu oamenii legii o pot face acum mult mai simplu la adresa de meesenger ipj_db01. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a pus la dispoziţia celor care doresc să vorbească cu ei, începând de ieri, un ID de messenger prin care aceştia pot cere informaţii cu privire la activitatea poliţiştilor.


Cine doreşte să afle detalii despre activitatea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa o pot face acum prin intermediul unui program extrem de cunoscut în rândul celor care folosesc internetul. Este vorba despre messenger, iar de ieri poliţiştii au la dispoziţie ID-ul ipj_db01, care va fi preluat imediat de poliţistul de serviciu.

Dâmboviţa, primul judeţ care a pus în aplicare ideea
Această idee a fost pusă deja în aplicare la nivelul Poliţiei Capitalei, iar Dâmboviţa este primul judeţ care a preluat această iniţiativă pentru o informare corectă şi promptă a cetăţenilor judeţului şi nu numai.
Purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, comisar-şef Christian Ciocan, le-a demonstrat, ieri, jurnaliştilor dâmboviţeni cum va fi pus în practică acest serviciu. În plus, pentru jurnalişti va fi o altă adresă pentru a asigura o mai bună operativitate. „Aşa este şi în cazul cetăţenilor, numai că ei vor avea un alt ID. Ei vor primi răspunsuri pe loc, fără a mai cheltui bani pe telefoane, hârtii sau pe benzină. Vor afla în timp real răspunsul la problema lor“, a precizat Ciocan.

Potrivit acestuia, dintre cele 15.000 de mesaje primite, până acum, de poliţiştii bucureşteni, niciunul nu a conţinut mesaje obscene sau insultătoare.

Nu se oferă date cu privire la dosare penale
Datele care pot fi furnizate privesc doar informaţiile cu caracter public, fără a se oferi date referitoare la dosare penale. Deocamdată, la nivelul IJP Dâmboviţa, nu a fost stabilit un program de funcţionare, însă va răspunde la întrebări poliţistului responsabil de structura de comunicare publică.

„În condiţiile în care se va constata un flux mare de accesări, se va încerca suplimentarea cu încă un lucrător de poliţie care se va ocupa numai de aplicaţia messenger“, a declarat inspectorul-şef al IJP Dâmboviţa, Aurel Vlădulescu.

Messengerul va uşura munca angajaţilor de la 112
Vlădulescu este de părere că întrebările prin intermediul acestui program vor uşura foarte mult activitatea angajaţilor de la serviciul 112. Dacă într-o zi sunt, în medie, 120 de apeluri, doar 40 dintre acestea reprezintă o urgenţă, restul fiind întrebări.

Tienrii încântaţi, vârstnicii reticenţi

Ideea a fost foarte bine primită de tineri şi cu reticenţă ce cei mai în vârstă. „Foarte bună idea. Eu stau pe messenger toată ziua. Şi acasă şi la serviciu, aşa că pentru mine este foarte simplu sa pun întrebările, în cazul în care am. Pe mine m-ar interesa dacă sunt străzi blocate din cauza traficului sau a lucrărilor, ca să le evit“, a spus Maia, o tânără în vârstă de 27 de ani.

Nu la fel de încântaţi sunt cei care nu ştiu să folosească un calculator. „Mamă, eu am 67 de ani, iar pentru mine tot telefonul e baza, că doar nu mă apuc la vârsta asta să învăţ ce e ăla un calculator“, a spus doamna Virginia, o pensionară târgovişteancă.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite