Poliţist acuzat că i-a ameninţat cu închisoarea pe candidaţii PDL Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent de Poliţie din comuna dâmboviţeană Văcăreşti este acuzat de filiala dâmboviţeană a PDL Dâmboviţa că i-a ameninţat cu închisoarea pe candidaţii PDL din localitate. IPJ Dâmboviţa s-a autosesizat în acest caz şi va înainta procurorilor actele premergătoare, pentru purtare abuzivă.

Potrivit reprezentanţilor PDL Dâmboviţa, incidentul a avut loc la o manifestare sportivă desfăşurată în comuna dâmboviţeană Văcăreşti, unde, la un moment dat, agentul i-ar fi ameninţat pe câţiva democrat-liberali, din cauza unor afişe, care în opinia sa încălcau legea, dar fără că acesta să poată argumenta în ce constă ilegalitatea.

"Un incident ce ridică multe semne de întrebare asupra modului cum se va derula aceasă campanie electorală, din perspectiva legalităţii şi a comportamentului celor care ar trebui să vegheze la respectarea acesteia, a avut loc în dimineaţa de duminică, 13 mai, în localitatea dâmboviţeană Văcăresti (...). Candidaţii locali ai Partidului Democrat Liberal participau la o manifestare sportivă. Agentul de poliţie Stan Nicolae, fost şef de post în localitatea Văcăreşti, prezent în aceeaşi locaţie, a ameninţat candidaţii PDL cu puşcăria, afirmând: "Acum patru ani aţi scăpat. Acum vă bag în puşcărie!", se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Potrivit documentului citat, motivul ameninărilor poliţistului ar fi legat de afişele PDL, însă fără ca acesta să poată argumenta care este încălcarea de lege. Din acest motiv, cei ameninţaţi de agentul de poliţie Stan Nicole susţin că vor formula o plângere penală pe numele acestuia, pentru abuz în serviciu, se mai arată în comunicatul PDL Dâmboviţa.

Candidatul PDL spune că incidentul s-a trecut în timp ce stătea de vorbă cu o localnică pe marginea drumului, femeia confirmând cele spuse de acesta. Reprezentanţii IPJ Dâmboviţa s-au autosesizat, iar cazul va fi preluat de către procurori.

"Ca urmare a comunicatului, Poliţia s-a autosesizat din oficiu, urmând ca actele premergătoare să fie trimise Parchetului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, procurorii fiind cei care vor face cercetarea şi vor finaliza dosarul", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite