Poliţia Animalelor cercetează abandonul câinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmare articolului publicat ieri de „Adevărul de Seară”, cu privire la abandonul câinilor comunitari din Târgovişte în pădurea dintre Dragomireşti şi Butoiu, în Dâmboviţa au sosit aseară reprezentanţii Poliţiei Animalelor, care au declanşat o anchetă la faţa locului.

Inspectorii de la Poliţia Animalelor nu se aşteptau să găsească atâţia câini hămesiţi de foame.

„Au fost lăsaţi aici cu intenţie. Vom căuta să identificăm cine este responsabil pentru această situaţie şi vor fi înaintate plângeri penale. Câinii sunt înfometaţi şi prezintă riscuri, atât pentru populaţie, cât şi pentru ei înşişi, fiindcă există riscul să dezvolte diverse boli, pentru că organele lor interne vor fi la un moment dat abolite din cauza inaniţiei, şi să moară. Situaţia este mai complicată, fiindcă la mijloc sunt organe abilitate, din moment ce câinii sunt crotaliaţi, deci identificaţi”, spune Alexandra Floareş, inspector Poliţia Animalelor.

image

Crotal de Târgovişte, câini de Bucureşti?


În Pădurea de la Butoiu a sosit şi Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte. Între acesta şi reprezentanţii Poliţiei Animalelor a avut loc un schimb de replici dure.

Inspectorii încercau să-i explice că animalele abandonate în pădure poartă crotal cu însemnele Direcţiei Grădini Publice Târgovişte şi că administraţia locală se face vinovată de abandon în acest caz. Dănuţ Badea a ţinut-o tot timpul pe a sa.

image

„Câinii au fost aduşi din Bucureşti, cu camioanele. Nu sunt din Târgovişte”. Mai mult, şi-a exprimat public opinia pro eutanasiere şi i-a felicitat pe primarii care au luat decizia de a-i împuşca pe câinii fără stăpân.„Sunt oameni cu iniţiativă. Primari inteligenţi. Bine au făcut, pentru că nu există soluţie”, afirmă Badea.

image

Explicaţie foto: Pe crotalul câinilor abandonaţi în pădure se regăsesc însemnele "Direcţia Grădini Publice Târgovişte"

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite