Târgovişte: Ploaia le-a tăiat târgoviştenilor pofta de bere şi mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Ploaia le-a tăiat târgoviştenilor pofta de bere şi mici
Târgovişte: Ploaia le-a tăiat târgoviştenilor pofta de bere şi mici

Vremea rea a scăzut vânzările comercianţilor veniţi la Zilele Cetăţii. Aceştia speră ca, mâine, fiind zi de sărbătoare să crească vânzările.

După două zile cu vânzări record, comercianţii de bere şi fripturi au bătut în retragere ieri, după o zi de ploi care au determinat autorităţile să amâne manifestările. Acum se gândesc că încasările ar putea să scadă simţitor, dacă vremea nu va da măcar mâine semne de ameliorare.
 
“Ploaia asta ne-a stricat planurile. Aveam, pe lângă manifestările de la Târgovişte, şi târgul de la Cornăţelu, de Sfânta Maria Mică, dar cine vine să bea bere pe ploaie”, a declarat Florin L., agent de vânzări la o societate de distribuţie din Dâmboviţa.

Nici comercianţii de produse alimentare nu sunt mai încântaţi. Grătarele au îngheţat ieri. “Sperăm că vremea se va îndrepta măcar mâine, că tot e zi de sărbătoare”, a spus Mihai Dinu, vânzător la unul dintre corturile instalate de Zilele Cetăţii.

Sâmbătă, vânzări record

Cu toate acestea, primele două zile de manifestări s-au bucurat de vânzări record, cele mai bune de la începutul anului. Mii de litri de bere, sute de kilograme de carne şi sute de cozonaci kurtos s-au vândut în parcul Chindia şi în cel de la Mitropolie.

Corturile amenajate în cel mai mare parc din oraş erau neîncăpătoare, cozile la grătarele cu fripturi aminteau de vremea comunismului, iar comercianţii celebrilor cozonaci ardeleneşti nu mai făceau faţă cu preparatul acestora, chiar dacă preţul era de 10 lei.

Şi fripturile cu preţuri destul de piperate au avut succes. O porţie de friptură la grătar cu cartofi prăjiţi costă în jur de 20 de lei. În ceea ce priveşte berea, ziua de sâmbătă a fost cea mai bună în ceea ce priveşte vânzările de la începutul acestui an. “Am vândut în jur de 1.500 de litri sâmbătă, alţi 500 de litri vineri seara şi nu am avut puncte de desfacere la Chindia. A fost cea mai bună vânzare într-o singură locaţie, de anul acesta”, a adăugat agentul de vânzări.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite