Platoul Prefecturii sub dominaţia bikerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de tineri dependenţi de adrenalină se adună seară de seară în centrul oraşului. Riderii târgovişteni sunt nemulţumiţi de faptul că nu există niciun loc amenajat în judeţ pentru a se putea antrena

În fiecare zi, atunci când se lasă seara, Piaţa Tricolorului din Târgovişte este împânzită de adolescenţi cu biciclete. Scheme sofisticate, viteză şi o gaşcă de puştani dau viaţă unui spectacol extrem care se repetă în fiecare săptămână. „Unii dintre noi eram prieteni dinainte, cu alţii ne-am împrietenit datorită pasiunii noastre comune. Pot spune că bicicletele ne-a împrietenit şi am început să învăţăm unii de la alţii diferite scheme”, spune Andrei Nica, unul dintre bikerii cu experienţă.

Adrenalină şi risc maxim
 Aproximativ 20 de tineri noncomformişti cu vârstele între 13 şi 19 ani, practică sportul pe două roţi numai din pasiune şi ambiţie. Deşi aceesta implică multe căzături şi vânătăi, tinerii petrec ore în şir să înveţe cele mai tari dar şi cele mai periculoase scheme. Tinerii au zeci de lovituri la activ, care de care mai periculoase, dar toţi sunt de părere că loviturile au meritat efortul din plin. „Unii dintre noi au copci şi majoritatea ne-am rupt picioarele sau mâinile. Asta înseamnă să fii un biker adevărat, dacă nu ai lovituri înseamnă că nu te antrenezi îndeajuns şi dacă nu te antrenezi, nu ai cum să reuşeşti”, mărturiseşte Andrei. Coborâtul în viteză a treptelor şi săriturile de la înălţimi de doi metri îi fac pe trecători să le stea inima în loc când îi zăresc pe adolescenţi. „Nu pot să pricep pasiunea asta lor. Într-adevar ceea ce fac ei, nu am mai văzut pe nicăieri. Nu înţeleg cum reuşesc să facă atâtea miscări şi să nu îşi rupă nimic. As putea spune că sunt teribilişti, dar într-un fel îi admir că pot face aşa ceva. Parcă zboară”, spune Maria Andrei, o târgovişteancă de 45 de ani.

O bicicletă poate ajunge până la 1.500 de euro
Tinerii târgovişteni se inspiră de la televizor şi din revistele de specialitate, îşi confecţionează singuri rampele şi îşi realizează trasee. Cu toate astea, riderii târgovişteni au şi o nemulţumire. Aceea că autorităţile nu le-au amenajat un loc al lor, unde să se poată desfăşura în voie „A fost amenajat cândva un spaţiu, dar a fost stricat. Avem mare nevoie de un bike-parc să putem exarsa. Din cauza asta nu putem participa la concursurile din ţară. Una e să te antrenezi pe rampe speciale şi alta să te antrenezi în oraş pe unde poţi”, spune Silviu, zis Ceapă, unul dintre rideri.
Bicicletele tinerilor sunt destul de scumpe, iar întreţinerea lor este direct proporţională cu numărul de căzături. „Cea mai scumpă bicicletă de aici este de 45 de milioane. Dar preţul ei a crescut în momentul în care a trebuit să îi mai adăugăm unele accesorii. Sunt diferite de celelalte biciclete, sunt mult mai rezistene şi uşoare”, adaugă Silviu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite