Târgovişte: Tinerii târgovişteni pot participa la concursul „Plantează un copac cu un click”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii târgovişteni sunt invitaţi să participe la o acţiune lansată de Comisia Europeană prin care să se alăture în lupta împotriva schimbărilor climatice. Aceştia trebuie şi planteze copacii primiţi de la organizatorii acţiunii şi pot câştiga chiar şi o excursie într-o tabără de mediu.

La concursul „Plantează un copac cu un click”, pot participa tinerii cu vârste între 14 şi 29 de ani din zece ţări ale Uniunii Europene, printre care şi România, până la data de 15 noiembrie. Aceştia nu trebuie decât să se înscrie, completând formularul de înregistrare la http://clickatree.europa.eu/ro/plant-your-tree/registration.html.

Vlăduţ Andreescu, managerul centrului Europe Direct Târgovişte a declarat pentru “Adevărul de Seară” că această campanie îşi doreşte ca tinerii să se alăture luptei împotriva schimbărilor climatice şi că, din datele pe care le-a obţinut de pe site-ul concursului, in fiecare an, aproximativ nouă miliarde de CO2 sunt absorbite de copaci, dar aproape două miliarde de tone sunt degajate prin despădurire.

Poţi câştiga o un loc într-o tabără de mediu

Andreescu a mai precizat că primii 5. 000 de participanţi vor primi gratuit de la Comisia Europeană un puiet, care va fi expediat împreună cu instrucţiunile de plantare.

“Pentru a arăta că ai participat la acest concurs trebuie să încarci o poză pe site-ul concursului, dovada muncii tale şi să aştepti că poate te afli printre norocoşii care au câştigat un loc într-o tabără de mediu”, a mai precizat managerul Europe Direct Târgovişte.

Concursul „Plantează un copac cu un click” se adresează tuturor rezidenţilor UE din Bulgaria, Danemarca, Franţa, Germania, Polonia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia şi Ungaria.

Centrul Europe Direct Târgovişte funcţionează în cadrul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa şi poate oferi celor interesaţi informaţii privind oricare dintre domeniile de activitate ale instituţiilor Uniunii Europene.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite