Plante carnivore în centrul Târgoviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nepenthes
Nepenthes

Grădina amenajată în zona centrală a municipiului adăposteşte numeroase specii de plante de grădină şi de apartament, cu flori sau fară, între care şi unele spectaculoase pentru flora cu care suntem obişnuiţi.

Printre speciile deosebite care se află aici, se numără şi câteva nepenthes, plante carnivore. „De fapt, sunt plante insectivore. Culoarea lor atrage insectele în cupă, unde există un lichid halocinogen”, lămureşte Gabriela, cea care se ocupă de grădină, alături de familia sa. „Nepenthes este o plantă de lumină indirectă, ce poate fi ţinută pe un balcon închis”, a mai adăugat aceasta. O plantă insectivoră costă 79 de lei.
Alături de nepenthes, mai sunt în această grădină palmieri phoenix, recomandaţi pentru exterior în timpul verii, dar care trebuie protejaţi în spaţii închise şi luminoase iarna. Preţurile lor variază între 170 de lei şi 350 de lei, în funcţie de dimensiuni.

Palmieri phoenix si un portocal

Vedetă însă rămâne portocalul din mijlocul grădinii. Are peste 40 de ani şi nu este pretenţios. „Este foarte uşor de îngrijit”, ne asigură Gabriela. Pentru a-l lua acasă însă, cel care-l doreşte trebuie să scoată din buzunar 4200 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite