Pitoni şi crocodili la Muzeul de Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crocodili, iguane, cameleoni sau şerpi. Asta pot vedea târgoviştenii la Muzeul de Istorie, acolo unde s-a deschis o expoziţie de reptile vii. Astăzi, zeci de vizitatori ai muzeului au putut admira, de aproape, reptile pe care le-au mai văzut doar la televizor. Cele mai atractive dintre ele au fost pitonii trigaţi, dar şi crocodilul pitic, care au captat rapid atenţia celor prezenţi la expoziţie. “Sunt animale care se văd pe viu mai rar. Dacă le văd la televizor, oamenii sunt probabil curioşi să le vadă şi pe viu. Există aproximativ 80 de specii cu peste 100 de exponate. Pe lângă reptile, avem şi scorpioni sau tarantule”, a declarat Moise Lixandru, directorul firmei Gabonica din Arad, căreia îi aparţine expoziţia. 
Târgoviştenii pot admira exponatele în fiecare zi, până pe 29 octombrie, între orele 9.00-18.00. Aici sunt expuse reptile din diferite colţuri ale lumii, iar cea mai în vârstă dintre are 13 ani, un piton reticular. “Avem aici şi doi pitoni tigraţi inofensivi, pe care vizitatorii au posibilitatea să-I atingă dacă doresc. Sperăm să vină cât mai mulţi vizitatori. Noi am mai expus aici în urmă cu trei ani, dar atunci au fost mult mai puţine exponate”, a adăugat acesta.
Preţul biletului este de 7 lei pentru adulţi, 5 lei pentru elevi şi studenţi şi 4 lei pentru grupuri organizate. “Îmi plac reptilele, au ceva aparte. Am stat şi m-am uitat zeci de minute la crocodilul pitic, nu s-a mişcat deloc în timpul asta, îşi conserva energia”, spune Marius Ghiţescu, un târgoviştean de 20 de ani prezent la expoziţie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite