Târgovişte: UPDATE: Piteştenii atacaţi de urs s-au întors acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: UPDATE: Piteştenii atacaţi de urs s-au întors acasă
Târgovişte: UPDATE: Piteştenii atacaţi de urs s-au întors acasă

Mama şi fiul au suferit răni uşoare după ce au fost atacaţi de urs, în zona Padina, şi nu au rămas internaţi. Soţul femeii a scăpat fără nicio zgârietură.

Femeia din Piteşti şi fiul acesteia în vârstă de 19 ani au scăpat cu răni uşoare după ce au fost atacaţi de un urs, azi-noapte, în zona Padina. Femeia de 44 de ani a fost zgâriată la piciorul stâng, iar băiatul ei a fost zgâriat în zona şoldului şi a omoplatului. Aceştia au fost duşi cu două ambulanţe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dar rănile fiind minore nu au rămas internaţi.

"Băiatul avea politraumatism minor prin agresiune de urs, echimoză omoplat drept şi şold drept, escoriaţii la antebraţul drept. Femeia avea un traumatism minor prin agresiune de urs şi echimoze la gamba dreaptă. Nu au rămas internaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Elena Ionescu.

O familie din Piteşti a fost atacată azi-noapte în timp ce dormea în cort. Ursul a sfâşiat cortul şi a reuşit să-i rănească pe femeia de 44 de ani şi pe fiul ei de 19 ani. Soţul femeii, care dormea, de asemenea, în cort a scăpat fără să fie atins de urs. Acesta a făcut zgomot, a început să strige după ajutor şi s-a strecurat până la maşină, reuşind să aprindă farurile. Ursul s-a speriat şi a fugit în pădure.

Nu aveau mâncare în cort

Piteştenii aveau cortul montat într-o zonă retrasă, la Padina, vizavi de Păstrăvărie. “Nu aveau mâncare în cort, nu ştiu de ce a atacat”, a declarat Doru Diaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa.

Acesta este al şaselea atac al urşilor în zona montană dâmboviţeană. În urmă cu o săptămână, în vreme ce salvamontiştii încercau să alunge un urs, un altul s-a apropiat de cortul din curtea refugiului Salvamont. Din fericire, a fost rapid îndepărtat cu făclii, fără ca cineva să fie rănit.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite